Puheenaihe

Trumpin ja Putinin tapaamiseen ilmoittautunut yli 1 400 toimittajaa 61 maasta

Kuvituskuva.

ESM arkisto, Päivi Tuovinen

Helsingissä ensi maanantaina 16. heinäkuuta järjestettävään Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien tapaamiseen on ilmoittautunut yhteensä 1 436 tiedotusvälineiden edustajaa 61 eri maasta.

Ulkoministeriön mukaan ilmoittautuneista on suomalaistiedotusvälineiden toimittajia 368. Venäjältä toimittajia on tulossa 232 ja Yhdysvalloista 195. Lisäksi presidentti Vladimir Putinin ja presidentti Donald Trumpin mukana matkustaa muutamia satoja toimittajia.

Tapaamisen turvatoimet ovat erittäin tiukat. Esimerkiksi drone-lennokkien lennättäminen on kielletty tapaamisen tiimoilla jättimäisellä alueella, joka ulottuu pohjoisessa aina Järvenpäähän asti.

Trumpin ja Putinin tapaamisesta Helsingissä kerrottiin ensimmäisen kerran kesäkuun lopussa. Presidentti Sauli Niinistö on kertonut aikovansa ottaa esille muun muassa Suomen huolen Itämeren jännitteistä sekä mustan hiilen päästöjen torjunnan.

Suurvaltioiden päämiesten on tarkoitus keskustella ainakin Syyrian ja Ukrainan tilanteesta. Trumpin mukaan asialistalla on myös "monia muita" asioita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu