Puheenaihe

Yksi mies soittaa Tangomarkkinoilla viikossa lähes 30 keikkaa – haastattelussa ihmemies nimeltä Taisto Lunkka

Taisto Lunkka säestämässä tangokuningatarfinalisti Nina Åkermania.

Nadi Hammouda

Jos käyt Seinäjoen Tangomarkkinoilla katsomassa jonkun laulajan esitystä, katsopa ensi kerralla hänen säestäjäänsä.

Jos siellä on hyväntuulinen harmaahapsinen mies harmonikan kanssa, olet todennäköisesti nähnyt paikallisen legendan nimeltä Taisto Lunkka. Ja mahdollisuutesi ovat nähdä hänet ovat hyvät, sillä mies soittaa Tangomarkkinaviikolla aivan poskettoman määrän keikkoja.

Tangomarkkinoiden ohjelman katsominen on jopa hiukan huvittava kokemus. Teemu Roivanen konsertoi, säestäjänä Taisto Lunkka. Tangokuningatarfinalistit esittäytyvät, säestäjänä Taisto Lunkka, Aino Niemi konsertoi, säestäjänä Taisto Lunkka, Kello 2:00 esiintyy Taisto Lunkka orkestereineen.

Listaa voisi jatkaa vielä paljon pidemmälle.

– Nopeasti laskettuna minulla on seitsemän keikkaa oman orkesterin kanssa 27 keikkaa, jossa olen säestämässä. Onhan se melkoinen rupeama ja pitää muistaa juoda paljon. Tänä vuonna varasin myös hierojan. Tuo soitin painaa sen verran ryhtiä alas. Paikat alkavat vähän jäykistymään, hyväntuulinen mies juttelee.

Vuosien varrella hän on ollut Seinäjoen Tangomarkkinoilta pois kolme kertaa. Se tarkoittaa, että hän on ollut paikalla melko kunnioitettavat 31 kertaa.

– Tangomarkkinat ovat kehittyneet pienestä harrasteporukan tapahtumasta todelliseksi kulttuuriteoksi. Läsnä on kuitenkin aina ollut sellainen tietynlainen inhimillisyys, joka erottuu tässä kovassa ja julmassa maailmassa, muusikko runoilee.

Lunkka on ollut musiikin parissa koko elämänsä. Hän aloitti musiikkiopinnot jo 6-vuotiaana ja 10 vuotiaana alkoi soittaa harmonikkaa. Kysyttäessä mikä saa miehen jaksamaan keikkailua viikosta toiseen, hän sanoo yhdeksi syyksi halun jakaa tietoaan.

– Totta kai mukana on hiukan kliseisesti syvä rakkaus musiikkiin. Olen kuitenkin itse nähnyt tämän alan karikot ja mielelläni haluaisin antaa tuleville sukupolville tietoa, jotta he niitä voisivat välttää.

Hänen tunnusmerkikseen muodostunut harmonikka on perinteinen soitin, mutta miehen mukaan sitä ei enää samalla tavalla hyödynnetä.

– Se on muuttunut enemmän sellaiseksi opetusinstrumentiksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Upea Erika Vikman tyrmäsi tiukassa punaisessa mekossa tangomarkkinoilla – loistaa kuvissa kuin vanhanajan kaunotar14.7.2018 22.15
Uusi Tangokuningatar Saana Sassali, 29, on jo todella suosittu – ihmiset lähestyvät laulajan äitiä15.7.2018 10.00
Annu ja Teuvo antautuivat villin intohimon armoille Tangomarkkinoiden hikisessä illassa – "Kun kemiat kohtaavat, sen tietää heti"14.7.2018 21.55
Tuoreen Tangokuninkaan ääni soi päivittäin yllättävässä paikassa – "Minut voi nähdä ja kuulla laulamassa"13.7.2018 08.33
Muistatko vielä tangokuningatar Mervi Koposen? – Näin upealta paluun tehnyt 42-vuotias kolmen lapsen äiti näyttää nyt13.7.2018 19.51
50-luvun pramea loistoauto ja kullankaivajan majapaikka loksauttivat leuat leirintäalueella Seinäjoella – Oletko ennen nähnyt yhtä upeaa karavaanaria?14.7.2018 19.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu