Puheenaihe

Julkkispoliisi vuokraa saunaansa kansanedustajille – IL: Teuvo Hakkarainen ja PS-kollega saavat 493,40 euron lisäkorvauksen

Teuvo Hakkarainen (ps.) vuokraa saunaa julkkispoliisi Dennis Pastersteinilta.

Johanna Erjonsalo

Perussuomalaisten kansanedustajat Teuvo Hakkarainen ja Ville Vähämäki vuokraavat tunnetun poliisin Dennis Pastersteinin omistamaa 62 neliön saunatilaa Helsingin Taka-Töölössä, kertoo Iltalehti.

Hakkarainen kertoo käyttävänsä saunatilaa kakkosasuntona, Vähämäki puolestaan pyykkitupana.

Taustalla on Helsingin ja Uudenmaan vaalipiirien ulkopuolelta tuleville maksettava veroton kulukorvaus, jonka on tarkoitus kattaa muun muassa niin sanotun kakkosasunnon kustannukset.

Jos edustajalla on vaalipiirissään olevan vakituisen asuntonsa lisäksi edustajantoimen hoitamista varten omistus- tai vuokra-asunto Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa tai Vantaalla, hän saa korvausta 1 809,15 euroa. Ilman kakkosasuntoa korvaus on 1 315,75 euroa, eli 493,40 euroa vähemmän.

Vähämäki on asunut saunatilan yläkerrassa jo muutaman vuoden.

– Minä asun siinä yläpuolella. Senkin voin sanoa, että ei siellä ole Teuvoa kauheasti näkynyt, Vähämäki sanoo IL:lle.

Hakkarainen itse puolestaan väittää, että saunatila on hänen asuinkäytössään.

– No, en minä ole sitä sillä tavalla ajatellut, kun siinä on kaikki nukkumatilat ja muut, että mikä se on, Hakkarainen kertoo IL:lle.

Eduskunnan hallinto- ja palveluosastolle tehdyssä ilmoituksessa saunatila on merkitty asunnoksi, ei sauna- tai kokoustilaksi.

Poliisin Liikenneturvakeskuksen johtajana työskentelevä ylikomisario Dennis Pasterstein sanoo, että saunatilassa ei saa virallisesti asua, sillä sitä ei ole tarkoitettu asuinkäyttöön.

Myös muilla maakuntien kansanedustajilla on varsin luovia ratkaisuja vuokra-asunnoista Helsingissä.

Kaupunkilehti Tamperelainen nostaa esille IL:n tiedot vihreiden Olli-Poika Parviaisesta, joka asuu äitinsä omistamassa sijoitusasunnossa ja maksaa vuokraa 230 euroa kuussa. IL:n arvion mukaan asunnon todellinen vuokra olisi noin 1 000 euroa kuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu