Puheenaihe

Teuvo Hakkarainen jyrähti kansanedustajien erivapauksista: "Ei tällaista voi olla"

Teuvo Hakkarainen otti kantaa kansanedustajien kulukorvauksiin. Arkistokuva.

Johanna Erjonsalo

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen on kommentoinut varsin tulikivenkatkuisesti maanantaina kuohuttanutta asumisjärjestelyasiaa.

Iltalehti uutisoi aiemmin maanantaina Hakkaraisen käyttävän poliisi Dennis Pastersteinin Helsingin Taka-Töölöstä vuokraamaa saunatilaa kakkosasuntonaan yhdessä Ville Vähämäen (ps.) kanssa.

Asia on aiheuttanut keskustelua, sillä saunaksi tarkoitetussa tilassa ei saa asua, jos sitä ei ole rekisteröity asumiskäyttöön.

– Nykyinen systeemi antaa mahdollisuuden monenlaiseen väärinkäsitykseen. Jotain on pielessä, jos edes tunnetulta poliisimieheltä ei voi vuokrata kämppää ilman, että joudutaan tekemään jälkipyykkiä, Hakkarainen kommentoi tiedotteessa.

Hakkarainen kritisoi myös eduskunnan tutkimia kulukorvauksia. IL:n mukaan eduskunta aikoo selvittää, voiko saunassa asuva kansanedustaja saada korotettua kulukorvausta.

Hakkarainen kommentoi kansanedustajien nauttimista erivapauksista.

– Kansalaisia kytätään ja verotetaan raskaimman mukaan. Vaaditaan lippujen ja lappujen täyttämistä, mutta jos tekee pienenkin virheen, saa ankaran kohtelun. Kansanedustajat ovat vastuussa ihmisiä kiusaavien lakien säätämisestä, mutta he välttyvät pikkumaiselta byrokratialta ja kuittaavat suuren osan palkastaan verovapaana.

Hakkarainen käyttää esimerkkinä ajopäiväkirjan pitämistä.

– Suomalaisia vaaditaan pitämään ajopäiväkirjaa. Otetaan sama käytäntö kansanedustajille. Samalla tavalla pitää toimia kakkosasunnon kustannusten kautta, könttäsummajärjestely on väärin. Määrätään vuokralle yläraja, ja korvataan vuokrakulut kuitteja vastaan, toteutuneiden kulujen mukaan, Hakkarainen painottaa.

– Veroton kulukorvaus on suurimmillaan lähes kaksi tuhatta euroa. Kansanedustajien palkka on sen verran korkea, että veroton kulukorvaus vastaa noin neljän tonnin bruttopalkan lisäystä. Ei tällaista voi olla. Kansanedustajien kulukorvauspelleily on lopetettava, tulkoon samalle viivalle duunareiden kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Julkkispoliisi vuokraa saunaansa kansanedustajille – IL: Teuvo Hakkarainen ja PS-kollega saavat 493,40 euron lisäkorvauksen30.7.2018 09.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu