Puheenaihe

Amorin kaaret lentelevät jälleen Vantaalla – Pyhän Laurin kirkossa järjestetään jo 10. Hääyö

Hääyö järjestettiin ensi kertaa syyskuussa 2009 Vantaalla. Silloin vihittäviä kertyi jonoksi asti, ja ensimmäiset parit tulivat odottamaan vuoroaan jo iltapäivällä.

Arkisto/Päivi Tuovinen

Vantaan Pyhän Laurin kirkossa vietetään jälleen rakkauden juhlaa 21. syyskuuta, kun siellä järjestetään vuotuinen Hääyö-tapahtuma. Kirkollisten vihkimisten yö pidetään nyt kymmenettä kertaa.

Vihkiaikojen jako pareille sekä etkot heille ja heidän vierailleen alkavat Pyhän Laurin kappelissa kello 18.45. Pariskuntia aletaan vihkiä kello 20.

Hääyö on avoin tilaisuus, joten ulkopuolisetkin voivat tulla kirkkoon aistimaan tunnelmaa ja kuuntelemaan häämarsseja.

Vuosien varrella hämärtyvässä syysillassa on sanonut tahdon jo 287 paria. Hääyössä vihittävien pariskuntien määrä on vakiintunut viime vuosina pariinkymmeneen. Mukana on yleensä niin nuoria kuin jo kypsään ikään ehtineitä rakastavaisia.

Ensimmäinen Hääyö järjestettiin Pyhän Laurin kirkossa 2009, ja sittemmin vastaavia tapahtumia on pidetty monissa muissakin seurakunnissa ympäri maata.

– Yksi asia, joka puhuttelee on vaivattomuus. Jotkut haluavat pitää vihkitoimituksen pienellä porukalla, mutta järjestävät kavereille myöhemmin erikseen isot juhlat. Toisaalta tämä tilaisuus kuitenkin on häämarsseineen oikeat kirkkohäät, kuvailee eläkkeellä oleva rovasti Pirkko Yrjölä, joka on vihkinyt lähes kaikissa Vantaan Hääöissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu