Makumaailma

Suomalaisolut nousi Ruotsin "Alkon" myyntilistan kärkeen hämmästyttävällä vauhdilla – 600 000 myytyä tölkkiä

Kuvan olutta on myyty Ruotsissa enemmän kuin mitään muuta pienpanimo-olutta.

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan valmistama Kukko Helles -olut on viimeisimpien tilastojen mukaan Ruotsin myydyin pienpanimo-olut. Ruotsin "Alkossa" eli Systembolaget-myymälässä olut on ollut vakiovalikoimassa vain kaksi kuukautta.

Myyntiluvut tekevät oluesta sekä Ruotsin että Suomen myydyimmän pienpanimo-oluen. Ruotsiin on toimitettu kesäkuun alusta lukien jo yli 600 000 tölkkiä Kukko Helles -olutta. Yhtiö kertoo olevansa yllättynyt ja ylpeä saavutuksesta.

– Helles on oluena sellainen, joka vetoaa suureen osaan yleisöä; raikas, maukas ja hyvin janon sammuttava olut, jossa eri asiat maistuvat selkeästi ja tasapainossa. Se on etenkin kuluvan kesän kaltaisissa hellekeleissä omimmillaan, kertoo Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka.

Yhtiö ei aio ykkössijasta huolimatta levätä laakereillaan. Myynnin kasvun puolesta puhuvat nopean alkumenestyksen lisäksi laaja myymäläpeitto: olut on myynnissä yli 350 myymälästä Ruotsissa.

– Tavoitteenamme on ehdottomasti tehdä Kukosta Ruotsin myydyin suomalainen olut. Tämän suhteen ollaan jo aika pitkällä, joten voi hyvin olla, että tämän osalta meillä on pian lisää iloisia uutisia, Aarikka kertoo.

 

LUE MYÖS: Näin syntyi Kukko-olut, jolla on nyt ennätysmenekki Ruotsissa – kesähelteisiin sopiva juoma oli alunperin jouluhelles

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Olutbrändien ykkössija vaihtui – tässä on nyt suomalaisten eniten arvostama merkki8.11.2018 08.41
Näin syntyi Kukko-olut, jolla on nyt ennätysmenekki Ruotsissa – kesähelteisiin sopiva juoma oli alunperin jouluhelles9.8.2018 20.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu