Vaalikoneemme on nyt avattu!

Puheenaihe

Weekend-festari sulki kadun Töölössä ja ihmiset jäivät bussipysäkeille – "Tiedotus on aivan toivotonta"

JULKINEN LIIKENNE Matkustajat odottivat alkuviikolla turhaan bussia Töölössä. Kaupungin mukaan kyseessä oli "inhimillinen tietokatkos".

– Ai bussi ei kulje vai? No kliffaa hommaa, huikkaa alkuviikosta Pohjoisella Hesperiankadulla bussia turhaan odottamassa ollut Göran Nyholm (vas.). Myöskään Marjatta Halkola ei ollut kuullut poikkeusreitistä. Pysäkillä lisäksi Harri Koskikallio.

Sanna Jompero

Hietaniemessä ensi viikonloppuna järjestettävän Weekend-festivaalin järjestelyt ja itse festivaali muuttavat suositun bussilinja 24:n reittiä jopa kahdeksi viikoksi.

Alkuviikosta ihmisiä seisoskeli Pohjoisen Hesperiankadun pysäkillä ja ihmetteli, miksi bussi ei tule.

Syy tyhjään odotteluun oli se, ettei myöskään linjoista vastaava HSL ollut saanut ajoissa tietoa kaupungin myöntämästä tapahtumaluvasta sekä sen vaikutuksista liikenteeseen.

– Tämä tuli meillekin yllätyksenä, että Hietaniemen lenkki suljetaan niin aikaisin. Kaupunki on antanut järjestäjälle luvan käyttää aluetta. Täytyisi enemminkin kysyä kaupungilta, miten he ovat antaneet yksityiselle tapahtumajärjestäjälle luvan jopa kahdeksi viikoksi käyttää aluetta, toteaa HSL:n päällikköpäivystäjä Petri Nissinen.

Jo alkuviikosta Hietaniemen uimarantaan johtava Hiekkarannantie oli suljettu liikenteeltä.

Festivaalin ajaksi linjalla 24 ajamatta jää yhteensä viisi pysäkkiväliä eli Hietaniemen uimarannan ja hautausmaan lenkki.

Festivaalille luvan myöntäneen kaupungin tapahtumayksikön asiantuntijan Päivi Muntherin mukaan syy huonoon tiedottamiseen on inhimillinen.

– Kyse on inhimillisestä tietokatkoksesta, joita aina välillä sattuu. Asia on nyt selvitetty kaupungin, HSL:n ja tapahtumajärjestäjän kanssa.

Ainakin Hietaniemen hautausmaan henkilökunta ehti jo alkuviikosta Nissisen mukaan informoida matkustajia hautausmaan viereiseen pysäkkiin kiinnitetyllä tiedotteella, ettei pysäkki ole käytössä.

Jopa kaksi viikkoa kestäviä poikkeusjärjestelyitä Munther perustelee turvallisuuden maksimoimisella.

– Kun kaikki tapahtumarakentaminen aloitetaan nollasta, se vie aikaa. Suurin syy alueen sulkemiselle on, että iso tapahtuma-alue saataisiin rakennettua turvallisesti. Isojen rekkojen ajellessa alueella yhteentörmäyksen mahdollisuus muun liikenteen kanssa on aika suuri.

Nissinen sanoo olevansa pahoillaan erityisesti usein hautausmaalla käyvien vanhempien ihmisten puolesta, kun lenkki hautausmaan kautta jää nyt ajamatta. Bussi kulkee poikkeuksellisesti Mechelininkatua pitkin.

– Me todella yritimme saada bussiliikenne sinne takaisin, mutta emme uskalla ottaa riskiä, että sinne mentäisiin festivaalin rakentamisen aikana. Mechelininkadulle tulee väliaikaiset pysäkit, mutta ne eivät tietenkään korvaa Hietaniemen lenkkiä.

Vielä tiistaina ihmiset odottivat turhaan bussia pysäkeillä.

– On tämä tiedotus kyllä aivan toivotonta. Linja on hyvillä keleillä täpötäynnä uimarannalle ja Seurasaareen menijöitä, eikä missään kerrota, että se on poikkeusreitillä, toteaa Harri Koskikallio.

Töölöläinen Marjatta Halkola kertoo joutuneensa turvautumaan maanantaina taksiin, kun odotettua bussia ei näkynyt eikä kuulunut.

– Ei sitä varmasti HSL eikä mikään muukaan korvaa, nainen pohtii.

Koskikallio kertoo alkuviikosta soittaneensa HSL:n asiakaspalveluun ja toivoneensa väliaikaista pysäkkiä Mechelininkadulle.

HSL kävi tiistaina huputtamassa käytöstä väliaikaisesti poistetut pysäkit. Vielä tämän viikon aikana Mechelininkadulle on tulossa kolme väliaikaista pysäkkiä.

Suosittu rantalenkki jää ajamatta

Meilahdesta Kaivopuistoon liikennöivä bussilinja 24 siirtyi kulkemaan poikkeusreitille viime maanantaina.

Weekend-festivaalien rakennustöiden sekä itse festivaalin aikana linja ei aja Hietaniemen uimarannan ja hautausmaan lenkkiä, vaan suoraan Mechelininkatua pitkin.

Käytöstä väliaikaisesti poistetut pysäkit huputettiin alkuviikosta.

Mechelininkadulle tulee yhteensä kolme väliaikaista pysäkkiä.

Weekend-festivaali järjestetään Hietaniemen uimarannalla 17.–19. elokuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu