Vaalikoneemme on nyt avattu!

Puheenaihe

Helsinkiläisen K-kauppiaan tempaus herättää mielenkiintoa maailmallakin – "Taidettiin luoda pala historiaa"

Kuvakaappaus MTV:n uutisesta

K-Supermarket Pohjois-Haagan viime lauantainen tempaus on herättänyt ihastusta maailmallakin. Kauppa majoitti helteestä kärsiviä ihmisiä huomattavasti asuntoja viileämpiin myymälätiloihin viime lauantain ja sunnuntain väliseksi yöksi.

Kauppias Marika Lindforsin ideoima yökyläily ylitti uutiskynnyksen useissa medioissa ympäri maailman. Asia on puhuttanut muun muassa Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Kiinassa ja Kamerunissa.

Uutiseen ovat tarttuneet jättimäiset uutistoimistot, kuten BBC, Daily Mail ja Fox News.

– Kun päätimme toteuttaa asiakkaiden toiveen ja tarjota heille yhdeksi yöksi viileän yösijan, toivoimme saavamme kauppaan yöpymään muutaman asiakkaan. Sillä hetkellä ei käynyt mielessä, että olisimme kohta Indonesia ja Ecuadorin uutisissa. Onhan se aika hienoa, kun pohjoishaagalainen K-Supermarket nousee uutisiin eri puolilla maailmaa. Tässä taidettiin luoda pala historiaa, Lindfors hehkuttaa tiedotteessa.

Epätavallinen majoitusratkaisu on kerännyt ylistäviä – mutta myös ihmetteleviä – kommentteja ulkomailla. Osa on myös yltynyt miettimään vastaavan tapahtuman toteuttamista omassa kotimaassaan.

– Mahtavaa, mutta tämä ei onnistuisi Saksassa esimerkiksi hygieniasyistä, eräs lukija kommentoi.

– Mitä seuraavaksi? Kylmän talven viettäminen Ikeassa, toinen ihmetteli.

Lindfors kertoo olevansa tyytyväinen yökyläilyn antiin. Vierailemassa olleet noin sata asiakasta viihtyivät kauppiaan mukaan "paremmin kuin hyvin".

– Tunnelma oli kotoisa, ja erityisesti lapset ja nuoret kehuivat kokemusta ikimuistoiseksi. Yöpyminen kaupassa koettiin jännittäväksi, ja lapsista oli hienoa päästä esimerkiksi kokeilemaan kassakonetta, Lindfors toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Helsingin tuliterään ravintolakortteliin on tunkua – ensi viikolla harvinainen "maksa, mitä jaksat" -tempaus7.8.2018 21.00
Näin syntyi Kukko-olut, jolla on nyt ennätysmenekki Ruotsissa – kesähelteisiin sopiva juoma oli alunperin jouluhelles9.8.2018 20.10
Kahden päivän minihelle päräyttää sääkartat punaisiksi, mutta sitten viilenee – MTV: "Jopa koleaa viime aikoihin nähden"8.8.2018 08.29

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu