Paikalliset

Taidepuisto toteutuu vihdoin Arabianrantaan

Gunnel Nymanin kadun ja Toini Muonan kadun väliin sijoittuva taidepuisto on nimetty muotoilijan Tapio Wirkkalan mukaan.

Jani Jakonen

Arabianrannan kaupunginosan tärkeimpiin ympäristötaidehankkeisiin lukeutuvan puiston rakentaminen alkaa tänä syksynä.

Gunnel Nymanin kadun ja Toini Muonan kadun väliin sijoittuva puisto on nimetty muotoilija–kuvanveistäjä Tapio Wirkkalan (1915-1985) mukaan.

– Valmistumisen aikataulusta en osaa nyt sanoa mitään varmaa. Aikataulu riippuu siitä, miten kaikki taiteet sinne valmistuvat. Pyrkimys olisi, että puisto oli valmis ensi vuoden Helsinki-päivään eli kesäkuun alkuun mennessä, kertoo projektinjohtaja Jouni Sivonen rakennusvirastosta.

Tapio Wirkkalan taidepuisto piti rakentaa jo 5-6 vuotta sitten, mutta yleisten töiden lautakunta katsoi hankkeen tuolloin liian kalliiksi ja sen toteuttamista lykättiin.

Taidepuiston sijaan tontti siistittiin väliaikaiseksi puistoksi. Siihen saakka alue toimi tilapäisenä autojen pysäköintikenttänä.

Prosessi on ollut hidas.”
– Kaupunginhallitus otti kannan, että Tapio Wirkkalan puisto rakennetaan. Alkuperäistä suunnitelmaa ei ole karsittu. Puiston lopulliseen suunnitteluun on mennyt muutama vuosi, koska se on ollut hidas prosessi, Jouni Sivonen sanoo.

Tapio Wirkkalan puisto on taideteosta ympäröivä nurmialue, jolle istutetaan tammipuu ja kolme vaahteraa. Nurmialueiden läpi kulkee lehtikuusesta rakennetut polut taideteoksen sisäänkäynneille.

Taideteoksen on suunnitellut amerikkalainen taiteilija Robert Wilson.

Rakennusviraston luonnehdinnan mukaan taideteos on yhdeksästä, pensasistutuksella erotetusta elementistä koostuva vinoneliö.

Elementeissä on käytetty erilaisia pintarakenteita ja symbolista puistokalustusta. Taideteoksen toteutuksesta vastaa kaupunginmuseo.

Jouni Sivosella ei ollut tämän hetken tietoa puiston rakennuskustannuksista, koska hän ei ollut vielä saanut urakkatarjouksia.

Hänen mukaansa näköpiirissä ei kuitenkaan ole uhkaa, että puiston rakentaminen lykkääntyisi uudestaan.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu