Puheenaihe

Taas yksi poliisipomo syytteeseen Aarnio-vyyhdin tiimoilta – Valtakunnansyyttäjä nosti syytteen pikavauhdilla

KRP:n päällikkö Robin Lardot on joutunut syytteeseen virkavelvollisuuden rikkomisesta. Kuva on vuodelta 2013.

Johanna Erjonsalo

Keskusrikospoliisin päällikköä Robin Lardotia vastaan on nostettu syyte virkavelvollisuuden rikkomisesta. Syytteet liittyvät Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion rikosjuttuun.

Syyte koskee Helsingin poliisilaitoksen huumausainerikosyksikössä pitkään jatkunutta laiminlyöntiä huumepoliisin tietolähteiden käytön kirjaamisessa ja tietolähteiden rekisteröimisessä sekä esimiesten laiminlyöntiä puuttua viipymättä mainittuihin tiedossa olleisiin virheisiin.

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen nosti syytteen maanantaina pika-aikataululla. Valtakunnansyyttäjänvirasto kertoi vasta perjantaina, että Lardotia koskevan rikostutkinnan esitutkinta on valmistunut. Syyttäjän nopeuden vuoksi asia ehtii tiistaina alkavaan oikeuskäsittelyyn Helsingin käräjäoikeudessa. Lardot on esitutkinnan aikana kiistänyt teon.

Toissijaisesti Lardotille vaaditaan rangaistusta tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Epäillyt teot ovat tapahtuneet vuosina 2010–2013 ja koskevat Lardotin toimia Poliisihallituksessa poliisijohtajana ja rikostorjuntayksikön päällikkönä.

Asiakokonaisuudessa on aiemmin nostettu syytteet entistä poliisiylijohtajaa Mikko Paateroa, entistä Helsingin poliisilaitoksen päällikköä Jukka Riikosta ja Helsingin poliisilaitoksen päällikköä Lasse Aapiota vastaan. Kuten Lardot, hekin ovat kiistäneet teot. Syytteet on nostettu myös kolmea tietolähdetoiminnasta vastannutta Helsingin poliisilaitoksen virkamiestä vastaan.

Paateron, Riikosen, Aapion ja Lardotin oikeudenkäynnin valmisteluistunto pidetään tiistaina 14. elokuuta. Asiakokonaisuuden käsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa 28. elokuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu