Puheenaihe

Karon,11, esimerkki sai äidinkin aloittamaan triathlon-treenauksen – "Totta kai osallistutaan, kultaseni"

PERHE Helsinki City Triathlonissa on lyhyet matkat ensikertalaisille.

Max Muuronen ja Barbara Radaelli sekä Mervi ja Karo Suuronen osallistuvat ensi lauantaina Helsinki City Triathloniin.

Rieti Suuronen

– Ihan hirvittää. Enhän minä juokse kuin bussin perässä, ajatteli espoolainen Mervi Suuronen, kun hän ilmoittautui elämänsä ensimmäiseen triahtloniin poikansa Karon, 11, kanssa.

Suuroset osallistuvat lauantaina Helsinki City Triathlonin aikuinen & lapsi -sarjaan. Matkoina on lapsille sopivat matkat: uintia 100 metriä, pyöräilyä viisi kilometriä ja juoksua 1,5 kilometriä.

Idean triathlonista Mervi Suuronen sai sukulaiseltaan helsinkiläiseltä Barbara Radaellilta, joka osallistuu kilpailuun Max-poikansa kanssa. Max ja Karo ovat serkuksia. Barbara ja Max ovat jo aikaisemmin miettineet osallistumista, mutta eivät ole saaneet kilpailua sopimaan ohjelmaansa.

– Messengerissä Maxin äiti kysyi, lähdettekö mukaan Helsingin Uutisten joukkueeseen, Suuronen muistelee.

Mervi Suuronen luki viestiä naureskellen miehelleen, kunnes jalkapalloa ja uintia harrastava Karo ponnahti pystyyn ja hihkui: osallistutaan!

– Hieman kauhunsekaisin tuntein vastasin, että totta kai osallistutaan, kultaseni.

Helsingin Uutisten joukkueeseen osallistuu yhteensä kuusi paria, jossa on sekä lapsi että aikuinen. Joukkueella on kaksi yhteistä harjoitusta ennen kilpailua. Viime viikon torstaina he harjoittelivat Helsingin uimastadionilla uintitekniikkaa.

– Saimme paikalle erittäin ammattitaitoisen valmentajan. Hän seurasi jokaisen parin uintia ja antoi tekniikkavinkkejä. Kuuntelin, kun Karolle sanottiin, että peppua enemmän ylös ja rintaa alas. Vapaauinnin vedossa taas piti muistaa taas liuku. Itsekin huomasin, että vauhtia ja voimaa tuli kummasti lisää, kun tiesi, miten kädellä kauhotaan uinnissa, Mervi Suuronen kiittelee valmentajaa.

Kilpailun toinen etappi, eli viiden kilometrin pyöräily onnistuu samoilla pyörillä, joita perhe käyttää kulkemiseen arkenakin.

– Sehän tässä on ihanaa, että matkat ovat lyhyempiä ja jokainen voi ajaa omalla pyörällä ja osallistua muutenkin omana itsenään ilman aiempaa kokemusta triathlonista.

Mervi Suuronen uskoo, että triathlon-tapahtuma tarjoaa äidille ja pojalle hienon yhteisen kokemuksen.

– Treenien jälkeen ajoimme kotiin uimastadikalta ja keskustelimme triathlonista. Karo lupasi, että kisa suoritetaan yhdessä ja hän tsemppaa minua henkisesti erityisesti juoksussa, joka jännittää minua eniten.

– Karo sanoi, että ”juostaan sitten äiti yhdessä”.  Nuori herra on kuitenkin suhteellisen kilpailuhenkinen, joten saa nähdä, pitääkö lupaus, äiti aprikoi.

Helsinki City Triathlon

Lauantaina 18. elokuuta Helsingin uimastadionilla.

Aikuisilla matkat ovat 300m uintia, 9km pyöräilyä ja 3km juoksua.

Lapsilla ja nuorilla on lyhyemmät matkat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Antti, 25, selätti ensimmäisen täystriathloninsa – "Tuskin jaksan kauaa olla paikoillani"12.8.2018 14.10
Suosikkitriathlon haastaa ensikertalaiset – "Tavoitteena on päästä maaliin"10.6.2018 15.10
Triathlon on koko perheen liikuntaa – HU:n lukijajoukkueessa lasten riemu saa lisäkipinän aikuisten tsempistä16.8.2017 19.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu