Puheenaihe

Sauli Niinistöltä sydämellinen huomionosoitus ruoka-apua tarvitseville – liittyy Metallican ja Hjallis Harkimon joukkoon

Sauli Niinistö ei halua lahjoja, vaan lahjoituksia hyväntekeväisyyteen.

Päivi Tuovinen

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö täyttää 70 vuotta 24. elokuuta. Presidentinkanslian mukaan Niinistö ei juhlista merkkipäiväänsä. Sen sijaan hän toivoo, että mahdolliset muistamiset ohjataan suoraan hyväntekeväisyyteen.

Presidentin valitsemia hyväntekeväisyyskohteita ovat tällä kertaa syrjäytymisvaarassa olevia nuoria tukeva Tukikummit-säätiö ja vähäosaisten hyväksi toimiva Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry. Tukikummit-säätiön tarkoituksena on ehkäistä nuorten syrjäytymistä, Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry puolestaan jakaa ruoka-apua sitä tarvitseville.

Hurstin ruoka-avun taustalla oleva Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry on ollut otsikoissa tänä vuonna runsaasti, sillä sen jakamat elintarvikkeet ovat kelvanneet suomalaisille entistä paremmin. Verrattuna vuoteen 2006 tänä vuonna leipäjonossa on apua odottanut seitsenkertainen määrä ihmisiä.

Eduskunta päätti vuoden 2017 joulukuussa, että se karsii miljoonan euron tuen ruoka-apua jakavilta järjestöiltä. Presidentillinen apu tulee siis tarpeeseen.

Suurlahjoituksia on tullut muualtakin: legendaarinen metallimusiikin pioneeriyhtye Metallica lahjoitti yhdistykselle toukokuussa 25 000 euroa ja liikemies-kansanedustaja Harry "Hjallis" Harkimo on luvannut lahjoittaa 30 000 euroa tv-esiintymisistään kertyneitä palkkioita elo-syyskuussa.

– Ihmiset ovat heränneet lahjoittamaan. Pystymme Metallican ja Hjalliksen lahjoituksilla menemään ainakin tämän vuoden loppuun, Hurstin ruoka-avun nokkamies Heikki Hursti kertoi tuolloin.

Helsingin kaupunki on tukenut yhdistystä vuosittain 100 000 eurolla. Myös yksityiset lahjoittajat ovat auttaneet ruoka-avun saamisessa tarvitsijoille.

Leipäjono on myös herättänyt kritiikkiä, sillä hyväosaiset voivat jonottaa siinä kuten varattomat. Helsingin Diakonissalaitos ja seurakuntayhtymä sekä kaupunki ovat pohtineet mallia, jossa ruoka-avun vastaanottajia seurattaisiin aiempaa tarkemmin.

Lahjoitukset voi tehdä seuraaville tileille:

Tukikummit-säätiö: IBAN FI14 8000 1971 3807 88, viestiksi: Sauli Niinistö 70v.

Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry: IBAN FI80 8000 1170 0790 90, viestiksi: Sauli Niinistö 70v.

Niinistön syntymäpäivähaastattelu kuullaan lauantaina 25. elokuuta Yle Radio 1:llä klo 13–14.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Hurstin leipäjonon rahat turvattu toistaiseksi – "Metallican ja Hjalliksen lahjoituksilla mennään ainakin tämän vuoden loppuun"7.7.2018 08.40
Suomen ensimmäinen hävikkiruokakauppa hakee lahjoituksia samasta yrityksestä kuin Pelastusarmeija ja Hursti – "Ruokaa riittää kyllä kaikille"9.8.2018 06.40
"Kävijämäärät pistävät sydämen pompottamaan" – Hurstien leipäjonossa jonottaa jopa 3 000 ihmistä per kerta14.3.2017 20.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu