Puheenaihe

Näin Helsinki kasvaa: Pelkästään tänä vuonna 1 200 uutta päivähoitopaikkaa

Kuvituskuva

Johanna Erjonsalo

Helsingissä otetaan käyttöön tänä vuonna yhteensä 1200 uutta päivähoitopaikkaa. Keväällä otettiin käyttöön 400 uutta paikkaa ja loppuvuoden aikana Helsingissä saadaan varhaiskasvatuksen käyttöön vielä noin 800 uutta paikkaa.

Iso osa lisäyksestä johtuu Helsingin väkiluvun kasvusta, mutta myös muun muassa 5-vuotiaiden maksuton varhaiskasvatus, kotihoidon tuen käytön väheneminen ja palvelunkäytön kasvu päiväkodeissa ovat lisänneet varhaiskasvatuspaikkojen tarvetta.

Uusilla varhaiskasvatuspaikoilla turvataan alueellisesti varhaiskasvatuksen tarpeita Helsingissä. Varhaiskasvatuspaikat pyritään järjestämään perheiden toiveiden mukaisesti lähipalveluna.

Uusien päiväkotien lisäksi lisää varhaiskasvatuspaikkoja saadaan muun muassa muuttamalla ja remontoimalla kaupungin muita tiloja varhaiskasvatuksen käyttöön. Paikkoja päiväkoteihin saadaan myös siirtämällä esiopetusta järjestettäväksi koulujen tiloihin.

Syksyllä aloittaa myös uusia yksityisiä päiväkoteja, jotka täydentävät palvelun tarjontaa ja lisäävät päiväkotipaikkoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu