Puheenaihe

Helsinki lanseeraa veneiden Uberin sekä uuden vesibussireitin

Helsingissä läheskään kaikkiin saariin ei ole säännöllistä vesibussiliikennettä. Jatkossa kyydin voi tilata veneiden "Uberista".

Riitta Ketola

Helsingin lähisaaristoon ja rantakohteisiin pääsevät veneettömätkin pian uutta puhelinsovellusta käyttämällä. Sovelluksen kautta kyytiä tarjoavat pienveneiden omistajat. Palvelua onkin kutsuttu jo veneiden Uberiksi.

Bout-nimeä kantava palvelu julkaistaan 8. syyskuuta. Aluksi venekyytejä voi tilata ja tarjota viikonloppuisin. Veneiden kuljettajat toimivat pienyrittäjinä, ja Bout tarjoaa alustan kyytien välittämiseen. Matkailijat ja asukkaat voivat tilata venekyydin yli 50 ennalta määriteltyyn noutopisteeseen Helsingin ja Espoon saaristossa ja rannikolla.

Helsinkiin ollaan perustamassa myös uutta vesibussireittiä. Norsö Line tarjoaa kuljetusta vesiteitse välillä Jätkäsaari–Hietalahti–Kauppatori. Reitti avaa uuden kulkuvaihtoehdon Jätkäsaaren matkailijoille ja asukkaille.

Palvelua kokeillaan maksuttomana Kaupunkielämää Jätkäsaaressa -tapahtuman yhteydessä 1.–9. syyskuuta. Vesiliikenteen pysäkki sijaitsee Saukonpaadessa raitiovaunujen 8 ja 9 päätepysäkkien läheisyydessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu