Puheenaihe

Myös ambulanssit jumittavat tietyömaiden takia – "Ei siinä auta kuin jonotella, koska autot eivät pysty väistämään"

Meilahden sairaala-alueelle kulkeminen on hankaloitunut Tukholmankadun työmaan vuoksi.

Sanna Jompero

Tukholmankadun remontti on vaikuttanut myös ambulanssien arkeen matkalla Meilahden sairaala-alueelle. Tietyömaa on tällä hetkellä ainakin 3 kuukautta suunnitellusta aikataulusta myöhässä.

– Se missä aikaisemmin kuljetuksiin on mennyt 10–15 minuuttia, nyt menee kaksinkertainen aika, kertoo sisäisistä siirroista vastaavan Hus Akuutin kuljetuspäällikkö Jukka Etelä.

Husin alueella tehdään arkisin noin 430 sisäistä siirtoa. Remontin aikana ajoreittejä on jouduttu muuttamaan ja ajamaan kiertoteitä. Potilaille ei Etelän mukaan ole aiheutunut vaaratilanteita pitkittyneistä matka-ajoista huolimatta.

Tien huonokuntoisuuden vuoksi ambulanssit ovat joutuneet ajamaan tavallista hitaammin.

– Varsinkin jos potilas on kovin kipeä, joudumme ajamaan todella varovasti, koska tiet ovat olleet niin huonossa kunnossa, Etelä jatkaa.

Myös pelastuslaitoksen ensihoitopäällikkö Kari Porthan kertoo, että työmaalla on ollut vaikutusta kuljetuksiin.

–  Kyllähän se on haitannut meidän toimintaa.

Tavallisesti ambulanssit ovat kiireellisissä tapauksissa käyttäneet ratikkakiskoja, jotka ovat nyt olleet pois käytöstä.

– Ruuhka-aikaan ei auta muuta kuin jonotella ja mennä muiden perässä, koska autot eivät pysty väistämään mihinkään, Porthan toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Liikennettä ruuhkauttava tietyömaa myöhässä kuukausia – "Tämä on maanrakentamisen arkea Helsingin keskustassa"29.8.2018 19.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu