Puheenaihe

Kokoomusleiristä vaatimus: Lentomatkustamiseen määrättävä huvivero – kaukomatkojen turisti maksaisi eniten

Kuvituskuva.

Arkisto/Anton Soinne

Kokoomusopiskelijat ehdottavat niin sanottua huviveroa lentoliikenteen ympäristövaikutusten suitsemiseksi.

Opiskelijaliiton mukaan "lentoliikenne on ilmastotalkoiden vapaamatkustaja ensimmäisessä luokassa" muun muassa siksi, että kerosiini on kansainvälisten sopimusten perusteella verovapaata.

– Ilmastonmuutos edellyttää nopeita toimia. Teknologia on matkalla pelastamaan meitä, mutta se tapahtuu auttamattoman hitaasti. Nykyisten lentokoneiden käyttöikää on valtavasti jäljellä ja niitä hankitaan jatkuvasti lisää. Uudelle teknologialle ei ole tilaa sellaisessa mittakaavassa, että sillä olisi vaikutusta ilmastonmuutokseen, Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Janika Takatalo toteaa tiedotteessa.

Ruotsissa otettiin käyttöön lentovero tämän vuoden huhtikuussa. Sillä on tarkoitus hillitä lentämisen räjähdysmäistä kasvua. Kokoomusopiskelijat haluaa koko Euroopan seuraavan Ruotsin esimerkkiä yhteisellä lentoverolla.

– Kaikkia EU-maita sitovalla lentoverolla saavutetaan alueellista vaikuttavuutta, eikä veron kiertäminen olisi mahdollista siirtämällä lähtö- tai kauttakulkumaata. Haluamme kuitenkin kaukomaiden huvimatkoja verotettavan tiukemmin kuin työmatkoja, jotta verosta ei aiheudu yrityselämälle haittaa, Takatalo painottaa.

 

Korjattu 29.8.2018 kello 17.33 viimeiseen sitaattiin sana "yrityselämälle".

Mikä olisi mielestäsi sopiva summa lentoveroksi?

100 euroa tai enemmän
39% (15 ääntä)
10 euroa
29% (11 ääntä)
10–30 euroa
21% (8 ääntä)
50 euroa
11% (4 ääntä)
Ääniä yhteensä: 38

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu