Puheenaihe

Markettivahvuinen suomalaisolut valittiin maailman parhaaksi

Pyynikin Käsityöläispanimon Veikko Sorvaniemi ja Tuomas Pere iloitsevat menestyksestä.

Ronja Honko

Tamperelaisen Pyynikin Käsityöläispanimon Pyynikin Stout -olut voitti torstaina maailman parhaan oluen tittelin jo kolmannen kerran peräkkäin. Stout-olut voitti pääpalkinnon Milk Stout -sarjassa.

Suomalaisoluet menestyivät World Beer Awards -kilpailuissa mainiosti, sillä Itä-Uudellamaalla toimivan Malmgårdin Panimon X-Porter valittiin vahvojen portereiden sarjassa maailman parhaaksi.

World Beer Awards -kilpailuun osallistui tänä vuonna 490 panimoa ja 2 300 olutta 50 maasta. Mukana on sekä pieniä artesaanipanimoita että suuria oluttuottajia.

Olutmestari Tuomas Pere kertoo, että World Beer Awards-kisasta tuleva menetys lämmittää aina mieltä, varsinkin kun kyseesä on kauppavahvuinen olut, jolloin myös kaupallinen potentiaali nousee hienosti esiin.

– Tämä tuo tietysti esiin osaamistamme ja kertoo panimon faneille sekä omistajille, että osaaminen on edelleen hyppysissä. Myös alkava osakeanti saa tästä varmasti nostetta, Pere jatkaa.

Stoutin alkoholitilavuus on 4,2 prosenttia. Panimon mukaan se on on laktoosilla makeutettu, pehmeän paahteinen, helposti nautittava tumma olut. Se sopii hienosti liharuokien ja makeiden jälkiruokien kanssa. Sitä voi nauttia lähes huoneenlämpöisenä tai viileänä janojuomana. Panimo suosittelee olutta juotavaksi erityisesti mustamakkaran kanssa.

Pyynikin Stout on Alkon valikoimissa, mutta se kuuluu tilausvalikoimaan. Olutta on valmistettu vuodesta 2015. Olutta viedään myös ulkomaille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu