Puheenaihe

Taas yksi kaupungintalo saatetaan purkaa – korjaukset eivät auttaneet henkilökunnan sisäilmaoireiluun

Kaupungintalon työntekijöiden väistötiloiksi aiotaan selvittää ainakin Järvenpää-talon mahdollisuutta.

Anton Soinne

Järvenpään kaupungintalo saatetaan purkaa jo ensi keväänä. Kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantaina.

– Haluan hakea vahvistuksen sille, että talo voidaan purkaa, sanoo kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen.

Talon huono kunto on ollut jo pitkään tiedossa. Kun kaupunginhallitus käsitteli kesäkuussa 2017 kaupungintalon tilajärjestelyjä ja väistötilakysymyksiä, suunnitelmissa oli tuolloin, että konsernipalvelut pysyisivät kaupungintalolla huhtikuuhun 2020 asti.

Tämän mahdollistamiseksi kaupungintalolla tehtiin akuutteja sisäilmakorjauksia. Esimerkiksi kerrokset 3 ja 4 tyhjennettiin ja toiminta keskitettiin kahteen alimpaan kerrokseen.

Korjauksista huolimatta henkilökunnan oireilu on kuitenkin jatkunut, eikä kaupungintalolla työskentelyä voi jatkaa suunnitellulla tavalla.

– Ja kun isosta talosta on monta kerrosta tyhjänä, niin sen ylläpito alkaa olla aika hintavaa. Tontti on myös potentiaalinen kehittämisalue. Jos rakennus puretaan nopeammin, se saadaan myös nopeammin toisenlaiseen käyttöön, ja tuomaan euroja sisään kaupungille.

Kaupungintalolla työskentelee noin 50 ihmistä, ja heille on löydettävät väistötilat. Kaupunki aikoo selvittää ainakin Järvenpää-talon mahdollisuutta, mutta myös muita vaihtoehtoja.

Suurempana tavoitteena on, että koko Järvenpään kaupungin toimistotyötä tekevälle henkilöstölle löytyisi keskitetty tilaratkaisu viimeistään vuoden 2020 loppuun mennessä.

– Perhelään emme mahdu kaikki, joten sinne varmasti sijoittuu ensisijaisesti asiakaspalvelua ja backoffice muualle, Naukkarinen kertoo.

Nelikymppinen rakennus

Järvenpään kaupungintalo on rakennettu vuonna 1977. Se sijaitsee Hallintokadulla.

Jorma Pankakosken suunnittelema rakennus edustaa aikakaudelle tyypillistä julkista rakentamista.

Vuosien varrella on tehty pintaremontteja, keittiön purku ja tilan muuttaminen avokonttoriksi, sauna- ja allasosaston muuttaminen neuvottelutiloiksi sekä talotekniikan kunnostaminen.

Kaupungintalo on saavuttanut perusparannusiän ja on kiinteistöteknisesti heikossa kunnossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu