Puheenaihe

Kuva: Viking Linen uusi laiva rakenteille – "Maailman ilmastoviisaimpiin kuuluva matkustajalaiva"

Tältä tuleva Viking Linen alus näyttää suunnittelijan havainnekuvassa.

Viking Line

Viking Linen uuden matkustaja-aluksen tuotantovaihe Xiamen Shipbuilding Industryn telakalla Kiinassa on käynnistynyt. Alus on valmistuessaan maailman ilmastoviisaimpia matkustajalaivoja.

Rakennusvaihetta on edeltänyt laaja suunnittelu- ja kehitystyö, jonka tavoitteena on ollut luoda ainutlaatuinen uuden sukupolven laiva. Yhteistyöprojektissa on mukana useita suomalaisia ja eurooppalaisia toimittajia. Alus aloittaa liikennöinnin vuoden 2021 alussa reitillä Turku–Maarianhamina–Tukholma.

Ruotsalainen arkkitehtitoimisto Koncept Stockholm vastaa Viking Linen uuden aluksen sisustussuunnittelusta.

Projektissa on myös otettu huomioon kansainväliset matkustajat, joille reitin tarjoamat saaristomaisemat saattavat olla ennen näkemätöntä eksotiikkaa.

Uusi alus on isompi kuin ympäristöasioiden edelläkävijä M/S Viking Grace, joka on maailman ensimmäinen suuren kokoluokan LNG-käyttöinen matkustajalaiva.

Uuden aluksen lasketaan silti kuluttavan noin 10 prosenttia vähemmän polttoainetta. Energiankulutuksen optimointi ja ympäristömyötäiset ratkaisut ovat olleet keskeisellä sijalla projektin ajan, ja uuden aluksen energiatehokkuus tulee olemaan maailman huippua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Martin Saarikangas tuohtui Viking Linen telakkaväitteistä: "Täyttä puppua"23.11.2016 21.07
Viking Line tilaa jättilautan Kiinasta – tällainen siitä tulee23.11.2016 09.21

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu