Puheenaihe

Keskustatunnelin ja kävelykeskustan suunnittelu etenee – kahdeksan suunnittelutoimistoa jätti ehdotuksensa

FCG:n ehdotuksessa kävelykeskusta rakentuu Bulevardin ympärille.

FCG

Helsingin kävelykeskustan laajentamisen suunnittelu etenee.

Kaupunki pyysi kymmeneltä suunnittelutoimistolta ideoita kävelykeskustan merkittävämmän laajentamisen ja maanalaisen kokoojakadun eli keskustatunnelin ratkaisuiksi.

Kahdeksan toimistoa jätti ehdotuksensa. Erilaisia näkemyksiä kävelykeskustasta ja tunnelista on kerätty kuluneen kevään ja kesän aikana myös yrittäjiltä ja kaupunkilaisilta.

Suunnittelutoimistoista ideaehdotuksensa jättivät Destia, FCG, Finnmap Infra, Pöyry, Ramboll, Sitowise/YIT, Traficon ja WSP.

Ehdotuksissa esitetään erilaisia vaihtoehtoja kävelykeskustan laajentamiseksi.

Yhden toimiston ideoimassa vaihtoehdossa kävelykeskusta alkaisi Hietalahdenrannasta ja keskittyisi Bulevardin ympärille.

Toisessa ehdotuksessa kävelykeskusta alkaisi Mannerheimintieltä Postikadun kulmasta, kattaisi myös osia Kampista ja jatkuisi pitkin Pohjoisesplanadia ja Kauppatorin laitaa aina Katajanokalle Uspenskin katedraalin ympäristöön.

– Käymme parhaillaan tulleita ehdotuksia läpi ja valitsemme niistä parhaimmat ideat jatkotyöstämistä varten, kertoo projektinjohtaja Katariina Baarman Helsingin kaupunginkansliasta.

Ratkaisumalli esitellään kaupunkilaisille loppuvuodesta ja ehdotukset jatkosuunnitteluun tuodaan poliittiseen päätöksentekoon keväällä 2019. Yleissuunnittelun tulokset ja ehdotukset jatkotoimenpiteiksi tuodaan poliittiseen päätöksentekoon keväällä 2020. Mahdollinen hankkeen toteutusvaihe organisoidaan myöhemmin erikseen.

Suunnittelutoimistojen ideat sekä alkukesästä kerätyt elinkeinoelämän ja asukkaiden näkemykset esitellään ideoiden kehityspajassa torstaina 13. syyskuuta kello 17–19 näyttelytila Kampin Laiturilla. Ideasuunnitelmiin voi tutustua Laiturin näyttelytilassa sekä verkossa kerrokantasi.hel.fi-palvelussa 13. syyskuuta alkaen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Helsingin keskustan alittava tunneli selvitykseen – miten voitaisiin rahoittaa tienkäyttömaksuilla?15.5.2018 19.15
Vihreiden Kivekäs: Keskustatunnelista on tulossa uusi Guggenheim3.1.2017 11.26
Sörnäisten tunnelisuunnitelma hyväksyttiin valtuustossa30.8.2018 12.10
Helsingin ensimmäinen kävelykatu otetaan uudestaan käyttöön8.1.2018 06.50
Kesä houkutteli rettelöitsijät kävelykadulle – "Aluksi huutelu huolestutti, nyt olen jo melkein tottunut"28.6.2017 06.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu