Minne mennä

Olisiko sinusta tukiperheeksi lapselle – info tuki-, vastaanotto ja sijaisperhetoiminnasta kiinnostuneille

Espoo, Helsinki ja Vantaa hakevat yhdessä uusia tuki-, vastaanotto- ja sijaisperheitä.

Ari Peltonen

Espoon, Helsingin ja Vantaan kaupungit hakevat yhdessä uusia tuki-, vastaanotto- ja sijaisperheitä. Kiinnostuneille järjestetään infotilaisuus torstaina 13. syyskuuta kello 17.30–19.30 Kampin palvelukeskuksessa (Salomoninkatu 21 B).

Vuonna 2017 Espoossa, Helsingissä ja Vantaalla sijoitettiin yhteensä noin 150 lasta sijaisperheisiin ja lähes 600 lasta vastaanottoperheisiin. Tukiperheissä käy säännöllisesti yli 150 lasta.

Hyvin monenlaiset aikuiset ja perheet voivat toimia tukiperheenä. Lapset vierailevat perheissä keskimäärin yhtenä viikonloppuna kuukaudessa.

Vastaanottoperheeltä edellytetään valmiuksia kohdata kriisissä olevia lapsia ja muuttuvia tilanteita. Perheen tehtävänä on ottaa hoitoon lapsia, joiden kotitilanne vaatii selvittelyä. Sijoitusten pituus vaihtelee muutamasta päivästä noin puoleen vuoteen. Tehtävä edellyttää perhehoitajan kotonaoloa.

Sijaisperheeksi voivat hakea tavalliset perheet, joiden elämäntilanne on vakaa. Tärkeintä on kyky sitoutua lapseen ja valmius tehdä yhteistyötä eri tahojen kanssa. Jos perheellä on mahdollisuus tarjota lapselle tai nuorelle pidempiaikainen koti, sijaisvanhemmuutta harkitsevat voivat hakeutua ennakkovalmennukseen.

Ilmoittautumiset infoon 13. syyskuuta kello 12 mennessä osoitteessa https://response.questback.com/helsote/rekrytilaisuus tai perhehoito@hel.fi tai numeroon 09 310 46979.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu