Puheenaihe

Tyytyväisyys HSL:n joukkoliikenteeseen laski – syynä nämä länsimetron vaikeudet

Kuvituskuva.

JOHANNA ERJONSALO

HSL:n matkustajat ovat aiempaa tyytymättömämpiä joukkoliikenteeseen. Tyytyväisyys laski viime keväänä voimakkaimmin metroliikenteessä. HSL:n mukaan syynä laskuun on muun muassa länsimetron liityntäliikenteestä syntyneet vaikeudet. Länsimetron käyttöönoton jälkeen metrossa on kokonaan uusia käyttäjiä, joille liityntämatka on uusi. Lisäksi liikennöinnissä oli keväällä häiriöitä teknisten vikojen ja HKL:n henkilöstövajeen takia.

HSL:n viime keväänä tekemän asiakastyytyväisyystutkimuksen mukaan 75 prosenttia metromatkustajista oli tyytyväisiä HSL:n joukkoliikenteeseen keväällä 2018. Keväällä 2017 metromatkustajista tyytyväisiä oli 91 prosenttia.

Tyytyväisyys HSL:n joukkoliikenteeseen laski kevään 2018 asiakastyytyväisyystutkimuksessa myös busseissa, raitiovaunuissa ja lähijunissa. Näissä liikennemuodoissa keskimäärin 82 prosenttia matkustajista oli tyytyväisiä.

– Otamme vakavasti metro- ja liityntäbussimatkustajien antaman palautteen. Länsimetron tuoma suuri muutos liikkumiseen on osalla matkustajista lyhentänyt ja osalla pidentänyt matka-aikoja. Metron täsmällisyydessä oli keväällä ongelmia, mikä on vaikuttanut myös itämetron asiakastyytyväisyyteen, sanoo HSL:n joukkoliikenneosaston johtaja Tero Anttila.

Metroa lukuun ottamatta 86 prosenttia HSL:n joukkoliikenteen matkustajista on kuitenkin asiakastyytyväisyystutkimuksen mukaan tyytyväisiä matkustamisen sujuvuuteen. Luku vastaa kevään 2017 tuloksia. HSL:n asiakkaat ovat tyytyväisiä myös palveluun, jota he saavat liikennevälineissä. Lähijunaliikenteessä 90 prosenttia oli tyytyväisiä junahenkilökunnan kykyyn neuvoa matkustajia.

HSL mittaa matkustajien tyytyväisyyttä joukkoliikennepalveluihin lähes ympärivuotisella tutkimuksella. Keväällä 2018 tutkimukseen osallistui 28 000 matkustajaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Totta se on – HSL myy uudessa sovelluksessa kertaliput nyt puoleen hintaan1.9.2018 15.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu