Urheilu

Susijengin Sasu Salin hehkutti ennätysiltaansa – "Näköjään noi jugot sopii"

Voitollaan Susijengi säilytti mahdollisuudet edetä MM-lopputurnaukseen Kiinaan.

Sirpa Repo

Suomen miesten koripallomaajoukkue Susijengi päihitti torstaina MM-karsintaottelussa Espoossa Bosnia–Hertsegovinan 85–81. Suomi johti yli 20 pisteellä, mutta hyytyi lopussa. Vähällä oli, ettei käynyt köpelösti.

Maaotteluennätyksensä 27 pistettä heittänyt Sasu Salin myönsi, että selvässä johtoasemassa saattoi tulla liiankin hyvä olo.

– Ihan varmasti oli hyvä olo. Tai semmoinen ajatus, että peli on hoidettu. On se aika kamalaa, kun siinä pelaa ja huomaa, että vastustaja tekee koreja. Ja itse, vaikka mukamas yrittää, on se yritys aika heikkoa. Onneksi muutama onnistuminen saatiin ja saatiin hoidettua voitto, Salin naurahti.

Ensimmäiset 30 minuuttia Suomi dominoi. Isokokoinen kahden NBA–pelaajan vahvistama Bosnia oli vaikeuksissa Suomen liikkuvuuden keskellä.

– Se oli ihan pelisuunnitelma, että yritetään olla nopeampia ja aktiivisempia koko ajan. Sitä kun noudatettiin, niin peli sujui. Ja kun ei noudatettu, ei sujunut, Salin totesi.
Nuorempi kaarti tuli hienosti esiin. 22-vuotias Fiifi Aidoo ja 18-vuotias Mikael Jantunen olivat loistavia.

– Kyllä oli kiva katsoa, kun Aidoo prässäsi siellä vastustajan pointteja. Jantunen pelaa hyvin ketä tahansa vastaan. Kovia jätkiä on kyllä tulossa. Uutta vertaa tulee. Jokainen täyttää saappaansa ihan täydellisesti, kehui Salin nuorempia maajoukkuekavereitaan.

Salin upotti peräti kahdeksan kolmen pisteen heittoa. Vain kolme kolmosta hän heitti ohi.

– Sen verran kuumana olin, että tuntui, että jokainen heitto menee sisään, Salin naurahti. 

Myös maaottelupiste-ennätys meni Salinilla rikki.

– Serbiaa vastaan oli 26 pistettä. Näköjään nämä ”jugot” sopii. Tuntuu vielä paremmalta, kun voitettiin. Kun jengi voittaa, niin kaikki on hyvin, hän arvioi.

MM-kisamatka 2019 Kiinaan on Susijengiltä vielä kaukana. Voitolla Bosniasta unelma kuitenkin elää.

– Ihan samalta tuntuu kuin ennen tätä peliä. Ajatuksena oli, että voitetaan tämä peli ja sitten lähdetään voittamaan seuraavia pelejä. Hyvät lähtökohdat on edelleen, totesi Salin.
Suomi pelasi edellisissä MM-kisoissa 2014 Espanjassa, kun Kansainvälinen Koripalloliitto FIBA kauppasi kisapaikkoja. Nyt tavoitteena on mennä MM-kisoihin pelaamalla.

Salin muistuttaa, ettei Suomi saavuttanut viiden vuoden takaista Bilbaon matkaansa pelkästään rahalla. 

– Onhan niitä epäilijöitä aina välillä ollut. Vaikka ihmiset sanovat, että se oli ostettu paikka, ei se pelkästään rahalla tullut. Paljon hyvää oli tehty ennen sitä. Nyt pystyttäisiin todistamaan, että pelillisillä saavutuksilla voitaisiin saavuttaa se kanssa.

Seuraavana haasteena Suomella on Ranska, joka torstaina yllättäen hävisi Bulgarialle. Ranska ja Suomi kohtaavat sunnuntaina Montpellierissä.

– Tiukkaa vääntöä odotan. Ranska hävisi tänään. Ei varmasti tule meille helppoa siihen seuraavaan peliin. Vielä heidän kotikentällään pelataan. Pitää pelata aika hyvä peli, että noin kovan jengin pystyy voittamaan, päätti Salin.

Teksti: Otto Palojärvi, Espoo

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu