Viihde

Sivuhahmot pääsevät päärooleihin kevään Muumi-mukeissa

Sirkusprimadonnan hevonen on päässyt Muumi-kesämukin pääosaan itse primadonnan sijaan.

.

Arabian Muumi –mukien sarja täydentyy keväällä kahdella Muumimukilla. Molemmissa mukeissa esittäytyy uusia sivuhahmoja, joita ei aikaisemmin mukeissa ole ollut.

Kevään uutuusmukien värimaailma on runsas ja virkistävä – turkoosin eri sävyt ja aurinkoinen keltainen vievät ajatukset kesää kohti.

Tove Slotten päämäärä Arabian muumiesineitä suunnitellessa on aloittaa aina Tove Janssonin alkuperäisestä piirroksesta, joskus myös Lars Janssonin. Hän ei käytä animaatiohahmoja tai hahmoja kirjoista tai lehdistä, joita ovat tehneet muut taiteilijat kuin Jansson.

– Kun aloitan uuden muumikoristeen suunnittelun, tunnen yhä olevani kuin pikkutyttö karkkikaupassa. Nyt minulla on taas lupa lukea nuo mahtavat kirjat ja lehdet ja ammentaa niistä aiheita mukeihin, lautasiin, pakkauksiin tai mihin tahansa. Kuvia, joista valita on kokonainen valtameri. Mitä valitsisin tällä kertaa?, ajattelen, kertoo Slotte inspiraation lähteestään.

Hän on valinnut kevään 2012 mukeihin uusia sivuhahmoja. Mymmelin äiti esittäytyy suuren lapsikatraansa kera ja sirkusprimadonnan hevonen on päässyt Muumi-kesämukin pääosaan itse primadonnan sijaan.

Sivuhahmot usein haastavat muumeja sopeutumaan uusiin tilanteisiin ja toisaalta myös joskus yllyttävät muumeja yltiöpäisiin kokeiluihin.

Nyt parrasvaloissa paistattelee Mymmelin ja Pikku Myyn äiti lapsineen, jota kutsutaan vain yksinkertaisesti Mymmelin äidiksi.

Mymmelin äiti -mukin koristeen Tove Slotte on suunnitellut Tove Janssonin Talonrakennus–tarinaan perustuen. Talonrakennus–tarinan sarjakuvat ilmestyivät ensimmäisen kerran vuosina 1955-56 brittiläisessä iltapäivälehdessä.

Primadonnan Hevonen -muki ja –kulho ovat vuoden 2012 Muumi-kesäsesonkituotteet, joiden ulkonäköä on uudistettu aikaisempiin nähden.

Kuvitus perustuu tarinaan, jossa Muumipeikko pelastaa sirkusprimadonnan ja hänen hevosensa vedenpaisumuksen keskeltä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu