Urheilu

NBA-tähden pimentänyt Tuukka Kotti: "Iso poika – todella iso"

Susijengi jatkaa taistelua MM-lopputurnauspaikasta. Kuva Liettua-pelistä.

Sirpa Repo

Euroopan huippusenttereitä yhden toisensa jälkeen pimentänyt Susijengin teräsmies Tuukka Kotti, sai torstai–iltana vyölleen jälleen kansainvälisen tason päänahan. Hurjan kauden NBA–seura Portland Trailblazersissa pelannut 213-senttinen Jusuf Nurkic jäi kauaksi huipputasostaan, kun Susijengi peittosi Bosnian kotonaan Espoo Metro Areenalla.

37-vuotias Kotti on Susijengin 2010-luvun menestysvuosien aikana niistänyt neniä vuoroin mm. Montenegron Nikola Pekovicilta, Kreikan Ioannis Bourousisilta ja Ranskan Rudy Gobertilta.

 Vaikka Kotilla on ikää mittarissa jo saman verran kuin Ville Tahvanaisella ja Mikael Jantusella yhdessä, oli Forssan Koripoikien kasvatti jälleen avainasemassa, kun yhtä Euroopan kärjen isoa miestä pimennettiin.

– Iso poika, todella iso. Yksi parhaista isoista pelaajista, joita vastaan olen koskaan pelannut, Kotti puhalteli pelin jälkeen.

Nurkic avasi pelin kahdella nopealla korilla, jonka jälkeen Susijengi vaihtoi lennosta puolustussuunnitelmaa.

– Pari kertaa Jusuf pääsi pyörähdysliikkeellä musta ohi. Sen jälkeen aloimme tuplata häntä päätyrajalta heti, kun hän sai pallon. Sen jälkeen menimmekin menojamme ja Bosnia sai oikeastaan pelin juonesta kiinni vasta, kun Nurkic oli vaihdossa.

Pelin jälkipuoliskolla Bosnian penkiltä asteli tulistunut Bosnian peto. Nurkic tyylitteli 20 pistettä ja noukki yhdeksän levypalloa sekä vapautti kollegansa Dzanan Musan kerran jos toisenkin asettamillaan skriineillä, mutta Kotti, viisi virhettä paininut Alexander Madsen ja kolmantena päällystakkina kunnostautunut Alex Murphy paimensivat Nurkicin nuhteeseen.

– Nurkic tuli ihan eri asenteella tauolta peliin. Tunsi kyllä kropassa, kun hän alkoi ottaa vartalokontaktia, hakea pallonriistoa ja hakeutua levypalloihin, Kotti naurahti.

– Mutta kyllä tähän voittoon tarvittiin koko joukkuetta. Kun yhdessä pidetään kiinni puolustussuunnitelmasta, yleensä siitä seuraa jotain hyvää – niin myös tässä pelissä.

Susijengi jatkaa MM-jatkokarsintoja vierasottelulla Ranskassa sunnuntaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Susijengin Sasu Salin hehkutti ennätysiltaansa – "Näköjään noi jugot sopii"14.9.2018 08.33

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu