Puheenaihe

Taksikuski kypsyi herjaamiseen ja avasi asiakkaalle oven – tulistunut mies kävi kiinni ja päätyi käräjille

Kuvituskuva.

Toni Forssell / arkisto

Espoon käräjäoikeus on tuominnut 36-vuotiaan miehen sakkoihin taksikuskin pahoinpitelystä.

Oikeus tuomitsi miehen pahoinpitelystä, vahingonteosta ja haitanteosta virkamiehelle 60 päiväsakkoon eli maksamaan miehen tuloilla 1 500 euroa. Lisäksi mies velvoitettiin maksamaan 300 euroa kivusta ja särystä sekä taksiyritykselle 350 euroa taloudellisesta vahingosta.

Mies nousi seurueineen tilataksin kyytiin Espoossa viime vuoden maaliskuussa.

Matkan aikana mies oli alkanut nimitellä kuljettajaa. Tämän seurauksena kuljettaja oli pysäyttänyt auton kesken matkan ja noussut avaamaan taksin ovea, jotta mies pääsisi ulos autosta.

Tässä vaiheessa nimittelijä oli kuitenkin hermostunut kuljettajalle, ottanut kuljettajaa rinnuksista kiinni ja painanut kaulaa. Painamisen aikana kuljettajan oli ollut vaikea hengittää.

Epäselväksi oikeuden mukaan jäi, oliko mies yrittänyt kuristaa kuljettajaa, kuten tämä väitti.

Tapahtuneesta jäi kuljettajalle pelkotiloja ja häntä oli pelottanut seuraavien työvuorojen aikana. Lääkärilausunnon mukaan kuljettajalle suositeltiin käyntiä työpsykologin luona.

Miehen autosta ulos nousemisen seurauksena taksin tuhkakuppi ja mukiteline olivat menneet rikki ja maksupääte jouduttu ruuvaamaan takaisin paikoilleen. Auto oli ollut seuraavan päivän pois ajosta.

Kuljettaja kertoi oikeudessa miehen yrittäneen tunkea itseään auton takaosasta eteen, jolloin taksin irtaimistoa oli rikkoontunut. Oikeus ei puolestaan pitänyt uskottavana miehen kertomaa, että irtaimisto olisi rikkoutunut häntä poistettaessa autosta.

Mies oli lisäksi yrittänyt estää paikalle tullutta poliisia laittamasta käsirautoja koukistelemalla käsiään sekä yrittänyt estää poliisiautoon laittamista harottavin jaloin.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu