Puheenaihe

HS: Kommandopipoisia poliiseja Paraisilla – Krp:n massiivinen operaatio Turun saaristossa jatkuu

Kuvituskuva.

Arkisto / Jussi Vehkasalo

Poliisin ja muiden viranomaisten toteuttama laaja operaatio Turun saaristossa on laajentunut myös mantereelle.

Kommandopipopäisiä poliiseja ja rajavartiolaitoksen työntekijöitä oli iltapäivällä Airiston Helmi -nimisen yrityksen tiloissa, kertoo Helsingin Sanomat.

Krp tiedotti aamulla, että se suorittaa viikonloppuna kotietsintöjä Varsinais-Suomen alueella. Etsinnät liittyvät yhteistyössä Verohallinnon kanssa tehtävään esitutkintaan, jossa epäillään muun muassa törkeää rahanpesua ja törkeää veropetosta.

Tiedotteessa kerrotaan, että suomalaisen osakeyhtiön toiminnassa epäillään pestyn rahaa usean miljoonan euron edestä. Lisäksi yhtiön epäillään käyttäneen toiminnassaan pimeää työvoimaa. Osakeyhtiö on rekisteröity Suomeen, mutta sen omistus on toisessa EU-maassa.

KRP saa kotietsintöihin tukea muilta viranomaisilta, muun muassa Lounais-Suomen poliisilaitokselta ja Rajavartiolaitokselta.

HS:n mukaan operaatioon osallistuu eri viranomaistahoista satakunta ihmistä. Käytössä on esimerkiksi merivartioston veneitä, lentokoneita ja helikoptereita. Poliisi rajoittaa myös veneiden liikkumista alueella oman liikenteensä ja kovan tuulen takia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu