Minne mennä

Doo-wop-faneille tarjolla herkkupaloja Hotel Arthurissa

The Velvet Candles.

Hip Shaker Club järjestää Hotel Arthurin (Vuorikatu 19) juhlasalissa DooWop Special Night -klubin 29. syyskuuta kello 19 alkaen.

Doo-wop on useamman vokalistin samanaikaista laulua, harmonista vokaalityöskentelyä, ja rhythm and blues -musiikin tyyli. Se oli Yhdysvalloissa suosittua 1950-luvun puolivälistä 1960-luvun alkupuolelle.

Noiden vuosikymmenten ja niiden musiikin diggareita löytyy Suomesta edelleen paljon, ja suuri osa heistä tunnelmoi myös doo-wopin tahtiin.

Tähtivieraana klubilla on espanjalainen The Velvet Candles, muut esiintyjät ovat Charlie Thompson sekä The Relics. Esiintyjien taustalla soittaa tilaisuutta varten koottu DooWop All Stars House Band.

The Velvet Candles on Espanjan suosituin doo-wop-yhtye, joka on kierrellyt ahkerasti esiintymässä pitkin Eurooppaa. Yhtye on säestänyt suuria nimiä, kuten Mike Sanchez, Bobby Brooks, Sonny West ja Nikki Hill.

Charlie Thompson esiintyy Arthurissa The Velvet Candlesin kanssa. Erityisesti country-laulajana tunnettu brittiläinen Thompson sai vuonna 2016 Best Honky Tonk Male -palkinnon, joka luovutettiin Ameripolitan Awards -tapahtumassa. Palkinto ei ollut koskaan aiemmin mennyt Amerikan ulkopuolelle.

Suomalainen The Relics syntyi 2000-luvun puolivälin tienoilla. Yhtyeen musiikilliset juuret painottuvat mustaan lauluyhtyeperinteeseen. Ohjelmisto koostuu nopeista jump-tyyppisistä kappaleista ja tunnelmallisemmista hitaista ja keskitempoisista balladeista.

DooWop All Stars House Bandin soittajat ovat vaikuttaneet roots-musiikin piirissä 1980–1990-luvuilta lähtien. He ovat musisoineet niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Tunnelmaa Arthurin juhlasalissa pitävät yllä myös Dj Rockin’ Daddy eli Olli Pekka Liljavirta sekä Dj Sax eli Timo Tarkela. Tapahtuma Facebookissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu