Puheenaihe

K-U: Lidlin jättityömaalla epäillään useiden eurojen alipalkkausta – "90 prosenttia sähkömiehistä ulkomaalaisia"

Kuvituskuva.

ESM arkisto

Sähköalojen ammattiliiton työehtoasiantuntija Jaakko Aho sanoo sanomalehti Keski-Uusimaalle, että Lidlin logistiikkakeskuksen työmaalla Järvenpäässä epäillään alipalkkausta.

Ahon mukaan liiton edustajat ovat käyneet työmaalla ja havainneet, että ongelmia on.

Ahon mukaan räikeimpiä tapauksia ei ole pystytty liitossa vahvistamaan, mutta epäilys on että yritykset maksavat palkkaa useita euroja minimituntipalkan alle.

Sähköliiton hallitus on julistanut hakusaartoon seitsemän Lidl Suomi Ky Järvenpään logistiikkakeskuksen työmaalla työskentelevää yritystä.

Nykyiset ja tulevat sähköistysalaa koskeva työt ovat hakusaarrossa seuraavissa yrityksissä: Baltica Andrzej Murawaski, Boctok Oy, EU Solutions Oy, Global Exentri OÜ, IMV-Electric OÜ, Onni Pro Oy ja R. Landsmann Oy.

Saartojen syynä on se, että kyseisten yritysten on todettu rikkovan yleissitovan sähköistys- ja sähköasennusalan työehtosopimuksen määräyksiä.

Lidlin työmaalla on noin 40–50 työmiestä tekemässä sähkötöitä. Ahon arvio on, että 90 prosenttia heistä on ulkomaalaisia, ja isolla osalla ei ole ammattitutkintoa. Rakennusyritykset eivät ole kommentoineet väitteitä.

LUE MYÖS: Lidlin toimitusjohtajan tietojen mukaan rakennusurakasta vastaava yhtiö on hoitanut velvoitteensa

Lidl on investoinut voimakkaasti Järvenpään logistiikkakeskukseen, ja lisäinvestointeja on tulossa. 

Aiemmin tässä kuussa saksalaisketju kertoi, että Järvenpäähän pian valmistuvaan keskukseen aletaan rakentaa lisää varastotilaa.

Laajennuksella halutaan varautua tulevaan myymälämäärän kasvuun. Uuden tilan rakennustyöt alkavat arviolta vuodenvaihteessa 2019 ja kestävät vuoden.

– Jakelukeskus palvelee eteläisen Suomen myymälöitä ja lisäkapasiteetin tarve on olemassa myymälämäärän kasvun kautta, Lidl Suomen kiinteistö- ja kehitysjohtaja Virpi Kaikkonen sanoi syyskuun alussa.

Edit klo 10.31: Lisätty linkki Lidlin toimitusjohtajan kommenttiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Lidlin jättityömaalla epäily alipalkkauksesta – Toimitusjohtaja: "Urakasta vastaava yhtiö hoitanut velvoitteensa"25.9.2018 10.14
Lidlin pian valmistuvan jättivaraston viereen nousee toinenkin varasto –  ketju aikoo avata 10 uutta myymälää7.9.2018 06.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu