Puheenaihe

Mies, 39, rakensi espoolaiseen varastohalliin valtavan kannabistehtaan – katso poliisin kuvat

HUUMEET Espoon käräjäoikeus tuomitsi kaksi miestä huumausainerikoksesta eri pituisiin tuomioihin. Toinen miehistä pyöritti espoolaisessa varastohallissa valtavaa hampputehdasta, toisen hallusta löytyi kannabiskeksejä ja kannabiksen lehtiä.

Poliisi pääsi viljelmien jäljille omien tutkimuksensa perusteella.

Poliisi

Lähes nelikymppinen mies muutti Espoosta vuokraamansa varastohallin valtavaksi hamppukasvattamoksi ja säilytti kasvattamaansa kannabista myös asunnossaan Espoossa.

Kotietsinnän yhteydessä miehen hallusta löytyi yhteensä yli 4,3 kiloa kannabiksen lehteä ja 840 grammaa marihuanaa.

Kannabiksen lehtiä mies säilytti muovipusseissa ja jätesäkeissä. Myös miehen asunnolta löydettiin kukintoja, lehtiä sekä kannabisvoita ja -keksejä.

Poliisi löysi varastohallista myös poikkeuksellisen suuren määrän kasvattamiseen liittyvää välineistöä. Leppävaarasta vuokratusta tilasta löytyi muun muassa neljä kasvatustelttaa, neljä ilmanpuhdistinta, 9 tuuletinta, neljä puhallinjärjestelmää, lämmitin, kahdeksan suurpainenatriumvalaisinta sekä lannoitteita.

Poliisi pääsi kasvattamon jäljille omien tutkimustensa perusteella.

– Epäilty tuli ilmi poliisin oman selvityksen seurauksena. Hankitun tiedon perusteella kasvattamon kiinteistöä tarkkailtiin ja sitä kautta juttu lähti selviämään, kertoo rikoskomisario Lauri Hakkala Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta Länsiväylä-lehdelle.

Rikokset tapahtuivat huhti–joulukuun välillä vuonna 2017.

Mies levitti kasvattamiaan huumausaineita ainakin yhdelle kaverilleen.

Espoon käräjäoikeus tuomitsi 39-vuotiaan miehen törkeästä huumausainerikoksesta vuodeksi ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi mies sai 40 tuntia yhdyskuntapalvelusta.

Miehen 26-vuotias kaveri tuomittiin huumausainerikoksesta 35 päiväsakkoon eli maksamaan 350 euroa. Miehen hallusta löytyi kannabiskeksejä ja kannabiksen lehtiä.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Mies kiisti myyneensä päihdehampusta kasvattamaansa kannabista eteenpäin ja myönsi syyllistyneensä vain tavalliseen huumausainerikokseen. Mies kertoi vuokranneensa alkujaan varastorakennuksen moottoriajoneuvojen säilyttämistä varten.

Tuomittu kertoi käyttäneensä kasvattamiaan huumausaineita vain itse. Hän sanoi poltelleensa päivittäin huomattavia määriä, eikä käynyt töissä.

Miehen mukaan kyseessä oli toinen kasvatuserä, sillä ensimmäinen ei ollut onnistunut suunnitellusti. Mies kiisti myös hyötyneensä viljelmistään rahallisesti, vaan päinvastoin velkaantuneensa ja joutuneensa myymään autonsa.

Teltat olivat maksaneet 2 000 euroa ja muu välineistö noin 1 000 euroa.

Käräjäoikeus totesi, että välineistö oli ollut varsin kattava.

Oikeus piti muun muassa hamppukasvattamon koon perusteella selvitettynä, että kyseessä oli myyntitarkoitus. Mies oli levittänyt huumeita ainakin tuomion saaneelle toiselle miehelle. Rikos oli myös kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu