Puheenaihe

Kela-kyytien arki on karu Helsingissä – HS: Kuljettaja ei kytkenyt turvavyötä, 91-vuotias paiskautui taksin lattialle

Lotta Åberg / Arkisto

Heinäkuisen uudistuksen jälkeen lukuisat taksinkäyttäjät ovat pääkaupunkiseudulla valittaneet taksien puhelintilausten hankaloituneen ja kyytien aikataulujen pettäneen pahemman kerran. 

Puutteita on ollut myös pyörätuoliasiakkaiden Kela-kuljetuksissa. Asiasta avautuu 91-vuotiaan naisen tytär Helsingin Sanomissa

– Pari kertaa äidilleni on lähetetty auto, jossa tilauksesta huolimatta ei ole ollut mukana sähköistä porraskiipijää, joka on välttämätön pyörätuoliasiakkaan turvallisessa siirrossa portaissa, kertoo vanhuksen tytär.

Varsinainen epäonnen tapaus ikäihmisen kohdalla sattui hänen matkallaan Töölön sairaalaan, jolloin kuljettaja unohti kiinnittää äidin turvavyöllä pyörätuoliin ja auton sisällä kiinni autoon.

– Ylämäessä auton nytkähtäessä äitini kaatui pyörätuoleineen päivineen selälleen ja siitä auton lattialle. Onni onnettomuudessa oli, että matkan määränpäänä oli Töölön sairaala, kertoo tytär. 

Äidin selkään sattui ja hän potee kipeää selkäänsä edelleen. Kuljetusyritys tai Kela ei tyttären mukaan ole tiedustellut tapauksesta vanhuksen omaisilta mitään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu