Puheenaihe

Nyt tuli varoitus metroon 1.10. alkaen – "Vuoroja jää ajamatta työtaistelutoimien takia"

Johanna Erjonsalo

Osa aikataulun mukaisista metrovuoroista voi jäädä ajamatta ensi viikolla, varoittaa HSL.

Syynä on työntekijäliitto JHL:n jäsenilleen asettama ylityö- ja vuoronvaihtokielto. Työtaistelulla JHL vastustaan maan hallituksen suunnitelmia helpottaa irtisanomisia alle 20 työntekijän yrityksissä.

Työtaistelutoimet alkavat metrossa maanantaina 1. lokakuuta. HSL arvioi, että metrossa saattaa jäädä ajamatta joitain prosentteja aikataulunmukaisista lähdöistä. Ajamattomia lähtöjä saattaa ilmetä myös ratikkaliikenteessä.

Metro- ja raitioliikennettä liikennöi HKL, jonka kuljettajista valtaosa on JHL:n jäseniä.

– Ajamatta jäävien lähtöjen määrä vaihtelee päivittäin kuljettajatilanteen mukaan. Ajamatta jäävät esimerkiksi ne lähdöt, joiden kuljettaja sairastuu ja joihin ei riitä varakuljettajaa. Lisäksi pois liikenteestä jäävät vaunut on siirrettävä varikolle haettava takaisin varikolta, kun vaunuun taas riittää kuljettaja. Vuoronvaihtokiellon vuoksi HKL:n mahdollisuudet vaikuttaa siihen, mitkä lähdöt jäävät ajamatta, ovat rajalliset, HSL kertoo tiedotteessa.

HSL lupaa tiedottaa ajamatta jäävistä lähdöistä ja muista liikenteen häiriöistä verkkosivuillaan ja Poikkeusinfo-palvelussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tästäkö alkaa syksyn ensimmäinen työtaistelu? – Jo kaksi suurta ammattiliittoa nousi hallitusta vastaan12.9.2018 14.55
Länsimetroon ehdotetaan 100 miljoonan euron uutta kääntöraidetta – auttaisi ruuhkissa, mutta metronjatke viivästyisi 1,5 vuotta27.9.2018 12.51
HSL vaatii lakia, joka mahdollistaa ruuhkamaksut Helsinkiin – vähäpäästöiset autot vapautettaisiin maksuista14.9.2018 10.01

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu