Puheenaihe

Lidlin jättityömaan alipalkkausepäilyissä uusi käänne – liitto penää nyt kauppaketjulta vastuuta

Kuvituskuva.

ESM arkisto

Sähköliitto penää päivittäistavarakauppaketju Lidliä huolehtimaan siitä, että sen uuden logistiikkakeskustyömaan aliurakoitsijat maksavat työntekijöilleen suomalaisen työehtosopimuksen mukaista palkkaa.

Sähköliitto julkaisi tiistaina jäsentiedotteen, jossa hämmästellään, ettei liitto pyynnöistään huolimatta ole saanut tietoja sähköasentajille maksetuista palkoista ja heihin noudatetuista työehdoista. 

Sähköliitto julisti viime viikolla seitsemän Lidlin Järvenpään logistiikkakeskuksen työmaalla työskentelevää yritystä hakusaartoon. Liitossa epäillään, että ulkomaalaisten aliurakointifirmojen työntekijät saavan tes-tasoa alempaa palkkaa.

Liitto penää myös Lidliltä tilaajanvastuuta.

– Työn tilaaja vastaa siitä, että tilaajavastuulain mukaiset velvoitteet hoidetaan. Se tarkoittaa myös, että työntekijöille on maksettava yleissitovan työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Sähköasentajille on maksettava Sähköliiton sähköistys- ja sähköasennusalan tessissä määriteltyjä palkkoja ja muita korvauksia, liittosihteeri Hannu Luukkonen toteaa tiedotteessa.

Lidl kommentoi viime viikolla, ettei kauppaketju pidä itseään osallisena riidassa. 

Lidlin Suomen toimitusjohtajan urakoitsijan palkanmaksuun ja työnantajavelvoitteisiin liittyvät asiat ovat kunnossa. Sähköliiton saamien tietojen mukaan asia ei ole näin.

Sähköliiton työehtoasiantuntijan Jaakko Ahon mukaan hän ei ole saanut pyynnöistään huolimatta tietoja sähköasentajille maksetuista palkoista ja heihin noudatetuista työehdoista. Myöskään neuvottelupöytään Lidlillä eikä sähköurakoitsijoillakaan ole haluja pyynnöistä huolimatta, Aho kertoo tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Lidlin jättityömaalla epäily alipalkkauksesta – Toimitusjohtaja: "Urakasta vastaava yhtiö hoitanut velvoitteensa"25.9.2018 10.14
K-U: Lidlin jättityömaalla epäillään useiden eurojen alipalkkausta – "90 prosenttia sähkömiehistä ulkomaalaisia"25.9.2018 09.07

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu