Makumaailma

Tätä suomalaiset ottavat salaattibaarissa – Ruotsissa syödään raskaammin

RUOKA Suomalaiset syövät jäävuorisalaattia ja kurkkua, ruotsalaiset avocadoa, broileria ja pastaa.

Oman maun mukaan koottavat salaattiannokset ovat vakiinnuttaneet paikkansa suomalaisten lounasruokana. Salaattibaareja kauppoihin tuova Picadeli kertoo, että salaatin suosituimmat ainesosat Suomessa ovat jo pitkään olleet jäävuorisalaatti, kurkku ja kermainen chilipasta, mutta kärkipaikoille nousee myös broileri eri muodoissa.

Listalta löytyy myös yllätyksiä, kuten 14. sijalle nousseet minilihapullat ja 6. sijalta löytyvä vesimeloni, joka maistuu kansalle erityisesti kesäisin.

Ruotsissa pidetään hieman raskaammista annoksista, sillä siellä top5-ainesosaat ovat kermainen chilipasta, viipaloitu broileri, pasta bruchetta, avokado ja salaattijuusto. Picadeli kuuluu ruotsalaiseen Greenfood-konserniin.

Suomalaiset luottavat perinteisiin suosikkeihin, sillä jäävuorisalaatti ja kurkku ei kumpikaan ole pudonnut toviin pois kärkikaksikosta. Suomalaisten salaattimaku on myös melko samanlainen paikkakunnasta riippumatta. Suurimmat erot näkyvät lähinnä trendikkäiden ja vegaanisten ainesosien suosiossa, joka vaihtelee alueittain.

– Vuonna 2014 lanseerattujen minilihapullien suosio yllätti meidät, sillä suomalaiset ovat aiemmin valinneet salaattiannoksensa proteiinin lähteeksi lähinnä juustoja ja broileria sen eri muodoissa. Minilihapullista on kuitenkin tullut kestosuosikki, jota menee tasaisesti joka puolella Suomea, kertoo tiedotteessa Picadeli Finland Oy:n kategoriapäällikkö Sanna Kariluoto.

Kotimaisia kasviksia löytyy Picadelin mukaan valikoimasta aina satokauden mukaan. Tuotteet valmistellaan myyntiin Salico Oy:n Juvan tuotantolaitoksessa. Maaseudun tulevaisuus -lehti kertoi heinäkuussa, että Picadelin valikoima on pitkälti tuontivoittoinen. Lehden mukaan jopa keitetyt kananmunat tuodaan Ruotsista ja broileria Thaimaasta ja Brasiliasta saakka.

Salaattibaarien TOP 10, Suomi

1. Jäävuorisalaatti

2. Kuutioitu kurkku

3. Kermainen chilipasta

4. Kuutioitu broileri

5. Viipaloitu broileri

6. Vesimeloni

7. Pico de Gallo

8. Salaattijuusto

9. Julienne-porkkana

10. Kirsikkatomaatti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Teetkö sinäkin tämän virheen kaupan salaattibuffetissa? – "Ristiin saaastuminen voi olla todella vaarallista"8.2.2018 07.05
Kaupan salaattibaarista kahmitaan ruokaa jopa käsin – Yle: ”Räkäsuojasta” hyviä kokemuksia9.1.2017 09.18
Ostatko enemmän suklaata kuin salaattia? – S-ryhmä avaa ostostiedot kellonaikoja myöten2.10.2018 09.45
Yksityisautoilun loppuminen tappoi salaattibaarin 18.2.2015 10.22

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu