Puheenaihe

Redin bussipysäkillä koettu kinkkisiä tilanteita: kauppakeskuksen ollessa kiinni pysäkiltä ei pääse pois mitenkään – HSL: "Alkukankeutta"

Kauppakeskus Redi avautui 20. syyskuuta.

Päivi Tuovinen

Kalasatamassa on suivaannuttu siitä, että yöbussilta tuleva ei pääse kauppakeskus Redin läpi, toisin kuin on luvattu. Matkustajat ovat turhaan käyneet nykimässä ovia, joilta pitäisi päästä öisin kulkuyhteyksinä toimiville hisseille sisätiloihin. Väliaikaiset portaat pysäkiltä katutasoon purettiin Redin avaamisen myötä.

Facebookin Kalasatama-ryhmässä virisi sunnuntaina asiasta vilkas keskustelu. Ainoa vaihtoehto päästä kotiin pysäkiltä on ollut kävellä takaisin päin Suvilahden aiemmalle pysäkille.

Moni kummasteli ryhmässä, miksi väliaikaiset portaat on paikalta purettu, jos öisin kauppakeskuksen ollessa kiinni pysäkiltä ei pääse lainkaan Itäväylän yli Kalasataman asuinalueelle.

Redin verkkosivuilla luvataan, että kulku Itäväylän itään päin menevältä bussipysäkiltä keskukseen ja katutasoon on käytössä arkisin kello 05–02.30 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä täydet 24 tuntia.

HSL:ssä ollaan ongelmista tietoisia.

– Asiassa on selvästi ollut alkukankeutta Redissä. Näyttää tosiaan siltä, että ovet eivät ole olleet sovitulla tavalla auki, viestittää Helsingin Uutisille HSL:n markkinointi- ja viestintäpäällikkö Sari Kotikangas.

Kotikankaan mukaan aiheesta on käyty tiivistä viestinvaihtoa ja kauppakeskus Redin kiinteistöpäällikkö on luvannut, ovet pidetään auki jatkossa niin, että pysäkeille ja niiltä pois pääsee lähes ympäri vuorokauden.

Karttakuvassa reitit Itäväylältä Kalasatamankadulle, joiden siis luvataan jatkossa toimivan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Torstai tuo muutoksia reitteihin Kalasatamassa – uutta kauppakeskusta halkoo kävelykatu19.9.2018 07.15
Kuvat: Tätä kaikkea on uusi kauppakeskus Redi – vapaalentotunneli, hulppea leffateatteri ja katolla liki Espan kokoinen puisto 19.9.2018 06.45
Kauppakeskuksen avaus helpottaa Kalasataman terveysaseman parkkipaikkapulaa – "Parkkipaikat ovat jatkossa Redissä"19.9.2018 19.05
Kalasataman uusi terveysasema avataan työmaiden keskelle – Tuleva käyttäjä kulkuyhteyksistä: "Melkoinen kuilu"20.1.2018 19.25

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu