Puheenaihe

Maija, 27, sai tarpeekseen bikinien ja rasvaprosentin tuijottamisesta – "Haluan olla esikuva"

Maija Haapanen

Maija Haapanen seisoi keskellä ryhmäliikuntasalia ja oli kauhuissaan. Nuori nainen oli pitkään haaveillut bikinifitneksestä, mutta nyt kun sen aika oikeasti koitti, niin vanhat pelot tulivat esiin.

– Olen koko nuoruuteni kärsinyt vahvasta esiintymispelosta. Kun seisoin siinä pikkuruiset bikinit päällä ja yleisön tuijottaessa, minut valtasi kauhunomainen paniikki.

Kuten aiemmillakin kerroilla, Haapanen kasasi itsensä ja pääsi kuin pääsikin lavalle. Se unelma ei kuitenkaan lopulta osoittautunut tavoittelemisen arvoiseksi.

– Siinä lajissa on niin paljon ulkonäköpaineita. Itsekin aloin määritellä itseni ulkonäön kautta. Mietin tosi paljon mitä muut minusta ajattelevat.

Niinpä hän päätti jättää lajin. Mutta hän ei kuitenkaan osannut odottaa sitä vaikutusta, mikä päätöksellä olisi.

– Kun lopetin, kävin aika pohjalla. Minun piti määritellä itseni uudestaan ja se on aika rankka prosessi. Niistä vanhoista ajattelumalleista oli kivuliasta päästää irti.

Liikuntaa hän ei kuitenkaan lopettanut, se vain muutti muotoaan. Haapanen alkoi keskittymään enemmän hyvinvointiin ja häntä alkoi kiinnostaa personal trainerin ammatti.

Pian syntyi päätös hakea Fitnessmallikilpailuun. Vaikka vanhat demonit palasivatkin hetkeksi takaisin.

– Minulla oli kisan castingissa taas sama stressi ja pelko. Harkitsin semifinaaleissa lähteväni kotiin ennen tuomareiden haastattelua. Silloin mietin, että nyt on viimeistään tullut aika työstää tätä asiaa.

Haapanen onnistui. Nyt 27-vuotias nainen nähdään kisan finaalissa, ja hän kilpailee tosissaan voitosta.

– Välillä tuntuu siltä, että pelkästään julkinen puhuminen on minulle voitto, nainen nauraa.

– Nykyään pyrin vaikeissakin tilanteissa olemaan oma itseni. Jos se ei riitä, niin siihen en voi itse vaikuttaa. Ainut keino, jolla voin saavuttaa unelmani, on yrittäminen. Mitä sitten, jos se menee pieleen? Yrittämättä jättäminen antaa pelolle vallan. Olet itse ainut este omien unelmiesi toteutumiselle.

Haapanen toteaa, että vaikka Fitnessmallikisassa ollaan jälleen lavalla esillä, tilanne on nyt täysin toinen kuin bikinifitnessaikoina.

– Yksi syy, miksi halusin lähteä tähän kisaan, oli sen kokema muutos. Tässä ei katsota kenenkään rasvaprosenttia, eikä ole niitä pikkubikineitä. Haluan olla esikuva nuorille ja puhua omista kokemuksistani. Tämä on hyvä mahdollisuus siihen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu