Puheenaihe

Golfkausi jatkuu vielä pitkään, ja se toi kentille uudenlaisen pulman – "Illalla pimeys tulee niin aikaisin"

Ilmaston lämpenemisen myötä golfkausi on pidentynyt huomattavasti.

Golfammattilaiset Kim Koivu ja Sanna Nuutinen olivat harjoittelemassa St. Laurence Golfin kentällä.

Heli Kurimo

Syksy on jo pitkällä, mutta golfkausi Etelä-Suomessa jatkuu vielä hyvän tovin.

– Keleistä riippuen kausi jatkuu varmasti lähelle marraskuuta, lohjalaisen St. Laurence Golfin kenttämestari Mikko Lindberg ennakoi.

Siuntiossa sijaitseva Pickala Golf on maantieteellisesti suotuisasti lauhkealla rannikkoseudulla, joten palloa on lyöty vielä talvellakin.

– Viime kausi päättyi vasta tammikuun 5. päivä. Jos historia on tae tulevasta, niin on tässä vielä neljännes kaudesta jäljellä, kenttämestari Markus Suojoki toteaa.

Terminen kasvukausi on jatkunut viime vuosina Etelä-Suomessa lokakuun puoliväliin ja parhaimmillaan jopa marraskuun alkuun. Toistakymmentä vuotta golfin parissa toiminut Lindberg on huomannut kauden selkeän pidentymisen.

– Joskus 90-luvulla kausi alkoi vappuna ja loppui hyvinkin lokakuun alkupuolella. Nykyisin monissa paikoin pelataan joulukuun alkuun asti, jos ei tule lunta.

Vaikka keskilämpötila laskee alle +5:n ja tulee yöpakkasia, voivat pelit jatkua silti auringon sulattaessa maan.

– Ei pelata ikinä jäisillä greeneillä, mutta jos se on muuten mahdollista, niin avataan kenttä, Suojoki kertoo.

Ei sillä välttämättä enää golfin kanssa ole niinkään tekemistä, vaan se on enemmän ulkoilua."

Talvella golfaavia on kuitenkin pieni joukko, vaikka kentät olisivatkin pelikunnossa. Pickalassa vuosi sitten joulukuussa kierros pelattiin noin 300 kertaa, kun koko vuoden lukema oli yli 70 000.

– Ei sillä välttämättä enää golfin kanssa ole niinkään tekemistä, vaan se on enemmän ulkoilua.

Uutena pulmana kenttämestareille on yöpakkasten jälkeen saada kenttä pelattavaan kuntoon ennen kuin pimeys ehtii taas laskeutua.

– Valoisan ajan osuus menee talvea kohti niin pieneksi, että pitää pohtia, milloin on järkevä avata ja milloin ilmoittaa, että olemme kiinni, Pickala Golfin Suojoki valaisee.

– Kun illalla tulee niin aikaisin pimeys, niin ei välttämättä ehdi töiden jälkeen enää kierrosta pelaamaan, St. Laurence Golfin Lindberg pohtii.

Pelaaminen keskittyykin viikonloppuihin, jolloin väkeä riittää eri tavalla sään salliessa.

– Hyvänä päivänä on paljon porukkaa, mutta kyllä ihmiset ovat aika valikoivia. Osa pelaa kelistä riippumatta, mutta on se aika keliherkkää syksyllä, Lindberg painottaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu