Puheenaihe

Äärimmäisen harvinainen tapaus: helsinkiläisnainen tuli allergiseksi poikaystävälleen – IS: "Kasvoni turposivat tunnistamattomiksi"

Arkisto

Helsinkiläinen Marjaana Paukku, 29, on sairastunut erittäin harvinaisella tavalla: hän sai rajun allergisen reaktion, joka johtui hänen poikaystävästään. Tapauksesta kertoi Ilta-Sanomat.

Paukku oli matkalla Kaakkois-Aasiassa vuonna 2014, jolloin hän tapasi miellyttävän walesilaismiehen nimeltä James

Yhdessäolosta ei kuitenkaan tullut mitään, sillä Paukun silmät alkoivat punottaa, vuotaa ja rähmiä. Aluksi hän kuvitteli reaktion johtuvan homeesta.

Kun Marjaana ja James erosivat reppureissullaan toviksi, myös oireet hävisivät – mutta ne palasivat uudelleen, kun nuoret tapasivat toisensa Suomessa.

– Vietettyämme ensimmäisen yön yhdessä ihoni alkoi kutiamaan ja silmät vuotamaan, mutta kolmannen yön jälkeen homma räjähti käsiin. Heräsin aamulla, enkä saanut silmiäni auki, sillä ne olivat muurautuneet umpeen, Paukku huokaa.

Lontoossa Marjaanan turvonneet silmät vetistivät niin paljon, että hän näki hädin tuskin eteensä. Jamesin seurassa Marjaanan kädet myös kuivuivat, halkeilivat ja vuotivat verta. Lääkärikäynnin jälkeen hän joutui nukkumaan puuvillahansikkaat kädessään, jotta lääkerasva imeytyisi paremmin.

Lukuisten tutkimusten jälkeen selvisi, että Paukku todellakin oli allerginen poikaystävälleen tai tarkemmin sanottuna hänen elimistössään olevalle valkuaisaineelle. Tämä reaktio on äärimmäisen harvinainen – mutta ei mahdoton.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu