Puheenaihe

Asukaspysäköinti laajenee Länsi-Helsinkiin – tunnusten myynti alkaa huomenna

Asukas- ja yrityspysäköinti laajenee marraskuun alusta alkaen Länsi-Helsinkiin. Kuvassa pysäköintiä Munkkivuoren Porintiellä. – 

Helena Roschier

Helsingin kantakaupungissa käytössä oleva asukas- ja yrityspysäköinti laajenee marraskuussa Munkkivuoreen, Niemenmäkeen, Kivihakaan ja koko Etelä-Haagaan. 

Muutos tarkoittaa sitä, että pysäköintiin kadunvarsipaikoilla tarvitaan arkisin kello 8–20 marraskuun alusta alkaen asukas- tai yrityspysäköintitunnus.

Ilman pysäköintitunnusta katujen varsilla voi pysäköidä pysäköintikiekkoa käyttäen enintään neljä tuntia arkisin kello 8–20. 

Pysäköintiä ei ole rajoitettu ilta- ja yöaikaan kello 20–8 eikä viikonloppuisin. Liikkeiden edustoilla säilyy asiointipaikkoja, joilla voi pysäköidä lyhytaikaisesti ilman tunnusta.

Pysäköintitunnuksen voivat hankkia alueiden asukkaat ja yritykset. Pysäköintitunnusten myynti uusille alueille alkaa huomenna tiistaina. 

Asukaspysäköintipaikat on merkitty liikennemerkeillä, ja niillä saa pysäköidä myös yrityspysäköintitunnuksilla. Pysäköintiä ohjaavat määräykset tulee aina tarkistaa liikennemerkistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Maksullinen pysäköinti laajenee Helsingissä – kamera-auto tehostaa valvontaa13.10.2018 12.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu