Paikalliset

Helsingin hotellit täyttävät vuosia

Helsingin Osuuskaupan vuonna 1972 Hotelli Hesperia -nimellä avaama hotelli kantaa nykyään nimeä Crowne Plaza Helsinki.

Helsingin hotelleista ainakin Scandic Marskille, Scandic Continental Helsingille ja Crowne Plaza Helsingille tulee tänä vuonna täyteen tasavuosia.

Mannerheimintie 10:ssä sijaitsevalle Marskille tulee ikää 50 vuotta. Töölönlahden tuntumassa Mannerheimintiellä naapuruksina sijaitsevat Scandic Continental ja Crowne Plaza täyttävät molemmat 40 vuotta.

Hotelli Marski otettiin näyttävästi käyttöön 2. helmikuuta 1962. Avajaiset hoidettiin korkealla profiililla: paikalla oli valtioneuvos K. A. Fagerholm. Hän myös avasi sittemmin sangen kuuluisaksi tulleen M-klubin keskiyöllä.

Scandic Continental perustettiin vuonna 1972 nimellä Hotel Inter Continental. Siitä tuli nopeasti yksi Helsingin merkittävimmistä ja suosituimmista hotelleista sekä tärkeä edustus-, kokous- ja kokoontumispaikka.

Helsingin Osuuskauppa avasi Hotelli Hesperian niin ikään vuonna 1972. Se tuli kuuluksi myös yökerhostaan, joka vielä 1990-luvulla niitti mainetta muiden muassa Siberia-klubillaan. Yökerho lopetti toimintansa vuoden 2003 lopulla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu