Puheenaihe

Helsinkiläinen taksiyhtiö laittoi hinnat täysin uusiksi – lähtömaksu halpenee jopa 57 prosenttia

Kuvituskuva.

Toni Forssell

Taksi Helsinki ottaa maanantaina 22. lokakuuta käyttöön uuden hinnoittelun. Näkyvin muutos on kiinteä ja aiempaa edullisempi lähtömaksu.

Uusi lähtömaksu on 1–4 hengen kyydeissä ajankohdasta riippumatta 3,90 euroa. Aikaisemmin aloitusmaksu muuttui ajankohdan mukaan, ollen kalleimmillaan yhdeksän euroa. Hinta laskee siis jopa 57 prosenttia.

Vaikka Taksi Helsinki ottaa käyttöönsä halvemman lähtömaksun, lisätään hintaan jatkossa aikaveloitus, jota ei ole ollut aiemmin käytössä. Toimitusjohtaja Jari Kantosen mukaan se saattaa nostaa taksimatkan hintaa ruuhka-aikana, jolloin aikaa kuluu enemmän paikallaan seisomiseen.

– Jos on pahoja ruuhkia, niin hinta mahdollisesti nousee. Käytännössä mennään kuitenkin aika samoissa hinnoissa.

Kantonen muistuttaa, että uusi hinnoittelu on edullisempi erityisesti hiljaisina aikoina ja lyhyillä matkoilla, jolloin aikaa kuluu vähemmän.

– Tavoitteenamme on lisätä taksien saatavuutta silloin, kun kysyntää on paljon ja toisaalta lisätä kysyntää hiljaisina aikoina. Tällöin voimme varmistaa, että palvelumme on mahdollisimman sujuvaa ajankohdasta huolimatta. Haluamme myös, että meillä ajavat autoilijat ja kuljettajat ovat motivoituneita ajamaan vuorokauden kaikkina aikoina.

Tarkemmat tiedot hinnoittelusta Taksi Helsinki julkistaa ensi maanantaina. Uusi hinnoittelu on voimassa käytettäessä Taksi Helsingin tilauskanavia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kela-taksit kulkevat yhä tökkien Uudellamaalla – onko tässä ratkaisu ongelmiin?16.10.2018 13.49
Kela-kyytien arki on karu Helsingissä – HS: Kuljettaja ei kytkenyt turvavyötä, 91-vuotias paiskautui taksin lattialle27.9.2018 08.40
Onnibusin perustaja tuo halvat taksikyydit Helsinkiin – "Puolet totutusta taksihinnasta"19.9.2018 19.40

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu