Makumaailma

Neljä helsinkiläistä toimijaa ehdolla Vuoden Keittiöteoksi – mukana hyönteisruokaa ja työntekijäfiiliksiä välittävä sovellus

Albert Franch Sunyer, Carlos Henriques ja Luka Balac perustivat Nolla-ravintolansa Liisankadulle. Samassa Svenska Klubbenin talossa olevassa liikehuoneistossa sijaitsi aiemmin Ravintola Kruna. Nolla on ehdolla Vuoden Keittiöteoksi.

Jussi Vehkasalo

Ammattikeittiöiden toiminnan kehittämiseen ja ruokailijoiden ateriointielämyksen parantamiseen kannustava Vuoden Keittiöteko valitaan tänä syksynä kolmannen kerran.

Kilpailussa etsitään suomalaista keittiötekoa tai -tiimiä, joka luo ravintolaan uusia toimintamalleja, teknologiaa tai palveluita, joista on hyötyä sekä aterioiden valmistajille että niiden nauttijoille.

Finaaliin on valittu kymmenen keittiötekoehdokasta, joista neljä on Helsingistä ja muut Lempäälästä, Järvenpäästä, Orivedeltä, Porista, Forssasta ja Turusta.

Helsingistä mukana ovat Ravintola Nolla, joka on hävikkivapaa zero waste -ravintola.

Mukana on myös HOK-Elannon Mun Fiilis -mobiilisovellus, jolla kartoitetaan työntekijäkokemusta reaaliajassa. Työntekijälle voi apilla jakaa ja seurata työpäiviensä fiiliksiä, ja johto saa tunnetiloista anonyymin raporttinäkymän

Helsinkiläinen ravintola Ultima puolestaan on kiertotalousratkaisuja kokeileva ravintola, jossa asiakkaat näkevät seuraavan ateriansa kasvavan ympärillään.

Lisäksi ehdolla Helsingistä on HYY Yhtymä, joka on edistänyt hyönteisruuan tarjontaa suurtalousravintoloissa ja tuonut muun muassa ilmastoystävällisiä sirkkoja opiskelijoiden lautasille UniCafe-ravintoloissa.

Vuonna 2017 Vuoden Keittiöteko -palkinto annettiin Vantaan kaupungin ja Vantaan seurakunnan hallinnoimalle Yhteinen Pöytä -verkostolle, joka loi mallin yhteisölliselle ruoka-aputoiminnalle ja hävikkiruoan keskitetylle jakelulle.

Vuoden Keittiöteko julkistetaan Ateria18-tapahtumassa Messukeskuksessa 15. marraskuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Helsinkiläinen uutuusravintola ei aio heittää roskiin mitään – asialla kolme kokkia21.1.2018 19.45
Uusi kokeilu ylijääneen kouluruoan myymiseksi Helsingissä – nollahävikkiin ei pyritä11.9.2018 07.10
Hävikkiomenoista syntyi hipsteriherkku: Ei kompostiin, vaan laatusiideriksi3.11.2017 19.56
Tutkimus: Ruokajätettä syntyy monilla yhä viikottain, vaikka ruuan roskiin heittämistä pyritäänkin välttämään11.9.2018 08.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu