Puheenaihe

Bunkkerissa ei uida ennen vuotta 2022

Bunkkerin rakentaminen on myöhässä. Jätkäsaarelaiset joutuvat yhä odottamaan luvattua uimahalliaan.

Helsingin kaupunki

Kaupunki ja SRV ovat sopineet Bunkkerin kiinteistökaupasta ja rakentamisesta. Kiinteistön tuleva kauppahinta on vähintään 22,7 miljoonaa euroa.

Hanke käynnistyy rakennuksen purettavien osien ja kerrosten purkutöillä. Tavoitteena on aloittaa purkutyöt keväällä ja saada ne valmiiksi ennen koulujen syyslukukauden 2019 alkamista. Uimahalli voisi Bunkkeriin valmistua arviolta kesällä 2022 ja liikuntatilat vuotta aiemmin.

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti Bunkkerin myymisestä SRV Rakennus Oy:lle huhtikuussa 2018. Valtuusto teki myyntipäätöksen tuolloin jo toisen kerran, koska Helsingin hallinto-oikeus oli kumonnut ensimmäisen päätöksen.

Kiinteistökauppa, jonka valtuusto hyväksyi toistamiseen, oli valmisteltu uudelleen hallinto-oikeuden päätöksen mukaisesti. Valtuuston toisestakin myyntipäätöksestä on tehty valitus, joka on parhaillaan Helsingin hallinto-oikeuden käsiteltävänä.

Kaupunki on edistänyt Bunkkerin hankekokonaisuuden toteuttamista keskeneräisestä valitusprosessista huolimatta, koska liikuntatiloja tarvitaan pian, ja Bunkkerin rakentaminen vaikeutuu sitä mukaa, kun muut rakennushankkeet sen ympärillä etenevät.

Ensi kesänä valmistuvassa Jätkäsaaren peruskoulussa ei ole omia liikuntatiloja, vaan ne on suunniteltu Bunkkeriin.

Bunkkerin toteuttamista ja myyntiä koskevat sopimukset voitiin allekirjoittaa jo nyt, koska kaikki oikeusasteet ovat todenneet, ettei kaupunginvaltuuston päätöksen täytäntöönpanolle ole estettä. Korkein hallinto-oikeus antoi asiasta päätöksensä 9. lokakuuta.

Koska Bunkkerin rakentaminen on viivästynyt, kaupunki rakentaa Jätkäsaaren peruskoululle väliaikaisen liikuntahallin viereiseen liikuntapuistoon. Tavoitteena on, että halli valmistuu koululaisten käyttöön ensi vuoden syksyllä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Jätkäsaaren Bunkkerista tehtiin taas valitus hallinto-oikeuteen – väliaikaista liikuntahallia suunnitellaan18.5.2018 13.33
Bunkkerista neuvotellaan jälleen30.12.2017 20.05
Helsingin uusi urheiluareena ja kylpylä maksaisivat 110 miljoonaa euroa – "Yritämme tehdä ei-bunkkerimaisen kokonaisuuden"30.9.2017 08.10
Oikeus kumosi Jätkäsaaren Bunkkeri-päätöksen – piti tulla uimahalli ja koulun liikuntatiloja15.9.2017 16.12

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu