Puheenaihe

Supercellin uusi pääkonttori rakenteilla Helsingissä – saman korttelin asunnot kärsineet kosteusongelmista

PUURAKENTAMINEN Wood Cityn toimistorakennuksessa puurunkojärjestelmä on erilainen ja koivuvanerikiinnikkeet korvattu kestävämmällä materiaalilla.

Havainnekuva Wood City-puukorttelista, vieressä Clarion-hotelli.

SRV

Suomen suurimpaan puukortteliin, Wood Cityyn, rakennettavan toimistorakennuksen peruskivi muurattiin maanantaina Jätkäsaaressa.

Kahdeksankerroksiseen puiseen toimistorakennukseen tulee peliyhtiö Supercellin pääkonttori, joka valmistuu arviolta syksyllä 2020.

– Wood City on suomalaisen puurakentamisen kansainvälisesti kiinnostava lippulaiva ja hieno esimerkki siitä, miten monipuolisesti puusta voidaan rakentaa. Supercellin kanssa solmittu sopimus antoi toivotun loppusykäyksen toimiston toteutumiselle, ja parhaillaan viimeistelemme myös hotellineuvotteluja, SRV:n varatoimitusjohtaja Juha Toimela kertoo tiedotteessa.

Wood Cityn 13 600 bruttoneliötä käsittävän toimistorakennuksen, kuten koko korttelin, päärakennusaineena ovat tehdasvalmisteiset massiivipuuelementit. Toimistorakennuksen ensimmäinen kerros on betonia ja ylemmät kerrokset Stora Enson Varkauden tehtaalla valmistamaa LVL-viilupuuta.

Toimistorakennuksen sekä parkkihallin rakennustyöt käynnistyivät kesäkuun alussa 2018 louhinta- ja maanrakennustöillä. Kalliota on louhittu työmaalla ensimmäisen viiden kuukauden aikana yhteensä noin 8 000 kiintokuutiota ja kuljetettu pois tontilta noin 1 000 kuorma-autollisen verran.

Myös toimiston betonirakenteiden raudoitus- ja laudoitustyöt on käynnistetty. Puurungon asentaminen käynnistyy kevättalvella 2019.

Wood City on SRV:n ja Stora Enson yhteistyössä kehittämä puukortteli, joka sijoittuu keskeiselle paikalle Jätkäsaaren sisääntulonäkymään. Hankkeessa rakennetaan kaksi asuinkerrostaloa, toimistotalo ja hotelli, sekä kolmikerroksinen kaikille yhteinen betonirakenteinen pysäköintitalo.

Korttelin rakennustyöt käynnistyivät loppuvuodesta 2015 Helsingin kaupungin Asuntotuotannon kahden puurunkoisen asuinkerrostalon rakentamisella, joiden 98 asuntoa valmistuvat helmikuussa.

Asuinkerrostalojen rakentamisen aikana koivuvanerikiinnikkeissä ilmennyt kosteusongelma on korjattu ja asunnot ovat turvallisia ja terveitä. Toimistorakennuksessa puurunkojärjestelmä on erilainen kuin asunnoissa, ja koivuvanerikiinnikkeet korvataan teräksellä.

Rakentamisen aikana noudatetaan hyvin yksityiskohtaista kosteudenhallintasuunnitelmaa. Digitaaliset anturit mittaavat kosteustasoa jatkuvasti sekä rakennustyön aikana että valmiissa taloissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

HS: Jätkäsaaren puukerrostaloon pääsi "paljon vettä" – sääsuoja jätettiin pois testaamisen takia17.11.2017 08.10
HS: Jätkäsaareen rakentuvista puukerrostaloista löytynyt hometta – muun muassa Supercell tulossa alueelle9.11.2017 17.28
Jätkäsaareen maailmanluokan rakennushanke – katso kuvat!5.12.2012 10.37

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu