Puheenaihe

Vihreiden kriisi: Emma Karikaan ei lähde ehdolle puheenjohtajaksi

Vihreiden hankaluudet löytää puolueelle puheenjohtajaa syvenevät. Tänään helsinkiläinen kansanedustaja Emma Kari ilmoitti, ettei hänkään lähde tavoittelemaan puheenjohtajuutta.

- Vakavan harkinnan jälkeen olen päättänyt, etten ole käytettävänä Vihreiden puheenjohtajaksi. Päätös ei ollut helppo. Haluan kiittää kaikkia niitä ihmisiä, jotka ovat tukeneet minua. Puolitoista vuotta sitten hain puheenjohtajaksi, koska uskoin pystyväni tarjoamaan puolueelle arvojohtajuutta uusilla kasvoilla ja vahvalla kasvustrategialla. Nyt vaaleihin on enää alle puoli vuotta. Vihreät tarvitsevat johtoon tunnetumman kasvon, Emma Kari kertoo tiedotteessa.

Karin voisi tulkita viittaavan vihreiden entiseen presidenttiehdokkaaseen Pekka Haavistoon, joka ei vielä ole ilmoittanut päätöstään lähteä ehdolle. Vihreiden puoluevaltuuskunta kokoontuu valitsemaan uutta puheenjohtajaa jo ylihuomenna lauantaina.

- Meidän puheenjohtajamme väsyi, nyt meidän on yhdessä kannettava toisiamme. Maailman muuttaminen on joukkuelaji. Ensi keväänä on vaalit, joissa vihreillä on mahdollisuus muuttaa tämän maan suunta. Niistä vaaleista on vihdoin tulossa ilmastovaalit. Siksi seuraavan puheenjohtajan on tärkeää olla vahva ympäristöasiossa. Löysän ilmastopuheen ja tyhjien lupausten sijaan tarvitaan tekoja, Kari jatkaa.

Tällä hetkellä puheenjohtajakisaan on ilmoittautunut vain helsinkiläinen kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto.

Kieltäytyneiden joukossa ovat Touko Aaltoa sairauslomalla sijaistanut varapuheenjohtaja Maria Ohisalo, aiemmin puoluetta johtanut Ville NiinistöOras Tynkkynen sekä Olli-Poika Parviainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Ville Niinistöltä yllätys: Ei lähde vihreiden puheenjohtajakisaan, väläytti nyt uutta tavoitetta31.10.2018 08.23
Taas putosi yksi nimi pois vihreiden puheenjohtajakisasta – "Ei ole minulle luontevin rooli"30.10.2018 11.01
Tutkija kertoo, miksi ennakkosuosikki Ohisalo jätti vihreiden puheenjohtajakisan – nostaa nyt esille kaksi miestä29.10.2018 15.09
Suomen hallitukseen täysmuutos vuonna 2019? – IL: Juha Sipilän porvareista halutaan eroon, nämä kolme tahdotaan tilalle25.10.2018 09.06
Touko Aalto luopuu vihreiden puheenjohtajuudesta – "Masennus eteni ja vei työkykyni"24.10.2018 13.02
Yle: Vihreiden suosiosta sulanyt yli 5 prosenttiyksikköä – Sdp saa taistella ykköspaikastaan6.9.2018 08.59
Touko Aallon sairausloma jatkuu – ilmoittaa paluustaan myöhemmin13.10.2018 13.16

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu