Puheenaihe

"Firman pikkujoulut" parantaneet mainettaan takavuosista – tarjoiluissa laatu ajaa määrän yli

Perinteisten jouluruokien suosio yritysten pikkujouluissa on vähentynyt, kertoo tilavarausyritys.

Anton Soinne

Tänä vuonna vilkkaimmat pikkujoulupäivät ovat 23. ja 30. marraskuuta. Pikkujoulut kuuluvat monen yrityksen vuosittaisiin perinteisiin. “Firman pikkujoulut” on aiemmin ollut pahaenteinen sanapari, mutta juhlat ovat parantamassa mainettaan.

Yritykset panostavat juhlaan aiempaa suuremmilla summilla, sillä pikkujoulubudjetit ovat kasvaneet jopa noin 10 prosenttia viime vuodesta. Yritysten pikkujoulujen budjetit voivat nousta tuhansista euroista kymmeniin tai jopa satoihin tuhansiin euroihin.

Rahallisen panostuksen kohteet ovat kuitenkin muuttuneet takavuosista ja laatu ajaa määrän yli esimerkiksi tarjoiluissa ja tilaratkaisuissa, kertoo tilavarauspalvelu Venuu.fi. Pikkujouluja halutaan järjestää muualla kuin tyypillisissä juhlatiloissa ja tänä vuonna etenkin erilaiset tehdashallit ja industrial-tyyliset tilat ovat olleet suosittuja.

Vieraita houkutellaan paikalle erilaisilla ohjelmanumeroilla ja ainutlaatuisilla elämyksillä, joita ei pääse näkemään tai kokemaan muualla. Tänä vuonna ohjelmalta kaivataan paitsi elämyksellisyyttä myös osallistavuutta – tärkeintä on yhdessä tekeminen. Erilaiset työpajat kiinnostavat enemmän kuin keikat ja show’t.

Ravintola-alalla vallinneet luomu- ja lähiruokatrendit näkyvät myös pikkujouluissa ja syrjäyttävät perinteiset joulupöydän antimet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Sunnuntaisuomalainen: Harva suomalainen suunnittelee humaltuvansa pikkujouluissa10.12.2017 09.34
Pikkujoulukausi näkyy jo poliisin tilastoissa – Näin paljon hälytyksiä saatiin parin yön aikana Helsingissä12.11.2017 12.36
Kieltolain ajan ilmiö palasi Suomeen – "Salakapakat rehottavat pikkujoulukaudella"22.10.2017 19.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu