Puheenaihe

Juuri remontoidun koulun katto romahti Helsingissä – "Nyt katsotaan, onko kyseessä systemaattinen rakennusvirhe"

Kuvituskuva.

Klaus Nurmi

Oulunkylän ala-asteen koulun kahdelletoista luokalle jouduttiin etsimään maanantaiaamuna pikavauhtia korvaavat opetustilat.

Kaksi vuotta sitten peruskorjatun koulurakennuksen sisäkatto eristeineen oli romahtanut yhdestä luokasta viikonlopun aikana. Henkilövahingoilta vältyttiin.

Katon romahdus huomattiin vasta maanantaiaamuna. Käyttökieltoon asetettiin varmuuden vuoksi koko koulurakennuksen siipi.

Rehtori Outi Rinta-Filppula kertoo, että romahduksen syytä selvitellään parhaillaan.

– Katto on romahtanut yhdestä luokasta osittain. Syytä en vielä tiedä. Koko siipi, jossa on samanlainen kattorakenne kuin romahtaneessa luokassa, on otettu varmuuden vuoksi pois käytöstä. Nyt katsotaan, onko kyseessä systemaattinen rakennusvirhe, Rinta-Filppula sanoo.

Siivessä on kaksitoista 2–6 -luokkien kotiluokkaa. Samassa rakennuksessa on tämän lisäksi vain kuuden muun luokan kotiluokat. Ilman kotiluokkaa jääneet oppilaat opiskelevat nyt muun muassa liikuntasalissa ja niin kutsutussa pikkusalissa.

– Muutama luokka vietti ensimmäisen tunnin ulkona, koska saimme vasta koulun alkamisen aikaan tiedon, että koko siipi otetaan pois käytöstä, Rinta-Filppula sanoo.

Oppilaiden vanhemmille lähetetyssä viestissä poikkeustilanteen arvioidaan kestävän yhdestä kolmeen viikkoa.

–  Aiomme tehdä suunniteltua enemmän erilaisia opintoretkiä vaikkapa museoihin. Pystymme toimimaan näillä järjestelyillä noin viikon. Nyt selvittelemme, mitä teemme, jos tilanne jatkuu pidempään, Rinta-Filppula sanoo.

Oulunkylän ala-asteen koulussa on yli 30 luokkaa ja noin 690 oppilasta. Koulu sijaitsee kahdessa osoitteessa. Katto romahti Teinintiellä. Osa oppilaista käy koulua Veräjälaakson sivukoulussa.

Asiasta kertoi aiemmin myös Helsingin Sanomat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu