Puheenaihe

Asukkaat äimistyivät: Jätkäsaareen valmistuu hulppea 800 oppilaan peruskoulu, mutta ruoholahtelaisia ei sinne aiota päästää

Asukkaat kummastelevat tilannetta, jossa Ruoholahden ala-asteelta ei pääsisikään Jätkäsaaren peruskouluun yläasteelle.

Päivi Tuovinen

Helsingin kasvatus- ja koulutustoimialan suunnittelemat oppilaaksiottoalueet Ruoholahti–Jätkäsaaressa herättävät kiukkua alueen asukkaissa.

Jätkäsaareen Hyväntoivonkadulle valmistuu ensi syksynä Jätkäsaaren uusi peruskoulu, joka on tarkoitettu luokka-asteille 1.–9.

Kouluun mahtuu 810 oppilasta, mutta oppilaaksioton raja aiotaan vetää Ruoholahden kanavaan. Se tarkoittaa sitä, että Ruoholahden ala-asteelta ei pääsisikään yläasteelle naapuriin Jätkäsaareen, mikäli asuu kanavan "väärällä" puolella.

Suunnitelman mukaan 7. luokalle ruoholahtelaislapset ohjataan edelleen Töölöön Taivallahden peruskouluun.

Kaupunki kysyi lokakuussa kerrokantasi-palvelussa asukkaiden mielipiteitä siitä, pitäisikö Ruoholahden ala-aste ja Ressun peruskoulu yhdistää vai pitäisikö yläasten sijaita Taivallahdessa, kuten nyt.

Vastauksia tuli noin 75, joista selvä enemmistö ei kelpuuttanut kumpaakaan vaihtoehtoa, vaan vaati Ruoholahden ja Jätkäsaaren koulujen yhdistämistä.

Asukkaat kysyivät, miksi Ruoholahden ja Jätkäsaaren väliin ollaan lyömässä keinotekoista kiilaa, kun käytännössä lasten elinpiiri ja kaverit limittyvät kummallakin alueella.

– Yhdistetään Ruoholahti ja Jätkäsaari samaan koulupiiriin eli unohdetaan Ressu ja Taivallahti. Sijainniltaan Jätkäsaari ja Ruoholahti kuuluvat yhteen, totesi nimimerkki Isä.

– Tällä hetkellä Ruoholahden koulussa on 422 oppilasta, Jätkäsaaren peruskoulun pienessä koulussa on tilaa 200 oppilaalle ja tulevassa yhtenäisessä peruskoulussa 810 oppilaalle; Ruoholahden ja Jätkäsaaren lapset mahtuvat näihin oikein hyvin vielä hyvän aikaa, komppasi Äiti Ruoholahdesta.

– Jos Taivallahdessa ollaan huolissaan riittävästä tuntimäärästä opettajille, voisivatko opettajat ottaa tunteja myös Jätkäsaaren yläluokilta? Nykyisten kutosten pitäisi voida jatkaa samassa yläkoulussa kavereiden kanssa ja kanavan käyttäminen rajana on hyvin keinotekoinen, ei lapsi- tai asukaslähtöinen, kommentoi nimimerkki Anna keskustelussa.

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto käsittelee esitystä Jätkäsaaren peruskoulun toimipaikasta 1.8.2019 alkaen kokouksessaan 6. marraskuuta. Esityksen mukaan Jätkäsaaren uuden peruskoulun valmistuessa ensi syksyksi nykyinen koulun toimipaikka Rionkadulla siirtyy varhaiskasvatuksen käyttöön.

Jätkäsaaren peruskoulun oppilaaksiottoalueeksi esitetään Jätkäsaaren aluetta, joka rajautuisi kanavaan. Ruoholahden ala-asteen yläkouluna olisi jatkossa edelleen Taivallahden peruskoulu. Kuva: Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Bunkkerissa ei uida ennen vuotta 202229.10.2018 18.50
Bunkkerin liikuntatilojen rakentaminen venyy pitkälle – peruskoulun suunnitelmat myös uusiksi12.10.2017 09.45
Jätkäsaareen ruotsinkielinen kortteli mutta ei koulua13.12.2016 20.10
Helsinkiin rakennetaan koulu, jossa ei ole käytäviä – hinta 28 miljoonaa14.9.2016 20.40
Maan suurin jäi heti pieneksi – Ruoholahteen avatun naistentautien polin toimintoja siirretään jo muualle19.5.2018 10.15
Juuri remontoidun koulun katto romahti Helsingissä – "Nyt katsotaan, onko kyseessä systemaattinen rakennusvirhe"5.11.2018 12.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu