Puheenaihe

Keskustan pyörätunnelilla jopa 10 000 päivittäistä käyttäjää – "Rautatieaseman edusta muuttuu turvallisemmaksi"

Kaivokatu sekä Postitalon ja rautatiaseman väli halutaan rauhoittaa pyöräliikenteeltä.

Jussi Vehkasalo

Kaupunkiympäristölautakunta esittää keskustan pyörätieyhteyden toteuttamista alikulkuna.

Tunneli kulkee Kansalaistorilta Kaisaniemeen, mutta vaatii vielä tarkempaa suunnittelua, sopimuksen Liikenneviraston kanssa sekä valtuuston siunauksen.

Apulaispormestari Anni Sinnemäki (vihr.) suitsutti lautakunnan päätöstä tuoreeltaan Facebookissa.

– Sujuva yhteys tulee tässä aivan erityisen tarpeeseen, sillä kävellen ja pyörällä liikkuminen Rautatieaseman ja Postitalon edustalla on tällä hetkellä sekavaa ja tarpeettomia vaaratilanteita syntyy. Rautatieaseman edusta on varmasti maamme vilkkaimpia jalankulkualueita. Samassa tilassa kulkee myös tiheään liikennöity pyörätie, jonka ohjaaminen selkeämmälle ja sujuvammalle reitille tekee sekä kävellen että pyörällä liikkumisesta keskustassa mukavampaa ja turvallisempaa.

Lautakunnalle esiteltiin vaihtoehtoina alikulku ja kaksi siltavaihtoehtoa. Sinnemäen mukaan tunneli on kiistatta parempi vaihtoehto.

– Rautatieaseman ympäristössä liikkumisen selkiyttämisen lisäksi alikulku tukee paremmin myös toista tärkeää tavoitettamme: hankkeen tarkoituksena on myös houkutella satulaan kokonaan uusia pyöräilijöitä. Sekin onnistuu paremmin, kun reitit ovat mahdollisimman suoria, sujuvia ja tarkoituksenmukaisia, Sinnemäki uskoo.

Uusi pyörätunneli lyhentää matkaa noin 600 metriä verrattuna nykyiseen reittiin Kaivokadun kautta. Rakentaminen kestää kaksi vuotta ja se on mahdollista aloittaa jo tällä valtuustokaudella.

Investointiohjelmassa on varauduttu hankkeen toteuttamiseen vuosina 2019–2023. Arvio kokonaiskustannuksista on 23 miljoonaa euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Selvitys: Tunneli paras vaihtoehto Rautatieaseman pyöräreitille – hinta 23 miljoonaa, lyhentää pyöräilijän matkaa 600 metriä26.10.2018 10.18

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu