Makumaailma

Olutbrändien ykkössija vaihtui – tässä on nyt suomalaisten eniten arvostama merkki

Kukko-olutta tehdään Laitilassa.

Sakari Nupponen

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan valmistama Kukko on Suomen arvostetuin olutbrändi.

Kukko ohitti brändimittauksessa vertailua aiemmin hallinneet Karhun, Olvin ja Sandelsin.

Kukon brändiarvo hivuttautunut tutkimuksen kärkeen vähitellen. Kaksi vuotta sitten se nousi jo hopeatilalle.

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka sanoo, että merkittävintä tuloksessa on pienpanimo-oluen nousu ensi kertaa kärkisijalle.

– Tulokset heijastelevat suurempaa kuvaa, jossa pienempien toimijoiden työlle annetaan yhä enemmän arvostusta. Tämä antaa meille reilusti virtaa myös tulevaisuuteen, sanoo Aarikka tiedotteessa.

Kukolla on ollut nostetta myös länsinaapurissa Ruotsissa, jossa sen tekemä hellesolut nousi myydyimmäksi pienpanimo-olueksi viime kesänä.

Taloustutkimus Oy:n yhteistyössä Markkinointi & Mainonta -lehden kanssa tekemässä jokavuotisessa brändien arvostus -tutkimuksessa selvitettiin kaikkiaan 541 brändin arvostus suomalaisten keskuudessa. Olutbrändejä tutkimuksessa oli mukana 11. 

Tutkimus mittaa tavallisen kuluttajan mielipiteitä. Brändien tutkimuslistalle päässeet valittiin Taloustutkimuksen tekemän erillisen esitutkimuksen perusteella.

Esitutkimuksessa selvitettiin spontaanisti tunnetuimmat brändit 64 tuoteryhmässä ja pääsääntöisesti tutkimukseen mukaan pääsemisen ehtona oli vähintään viiden prosentin spontaani tunnettuus. Lopullisessa tutkimuksessa vastaajia pyydettiin antamaan jokaiselle tuntemalleen brändille kouluarvosana.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Näin syntyi Kukko-olut, jolla on nyt ennätysmenekki Ruotsissa – kesähelteisiin sopiva juoma oli alunperin jouluhelles9.8.2018 20.10
Suomalaisolut nousi Ruotsin "Alkon" myyntilistan kärkeen hämmästyttävällä vauhdilla – 600 000 myytyä tölkkiä8.8.2018 20.03

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu